Webshops voor zakelijke klanten:

Cat. 6A databekabelingproject voor Ezinge scholengemeenschap

Het cat. 6A databekabelingproject voor Ezinge scholengemeenschap bestond uit de volledige vernieuwing van het complete data- en telecommunicatienetwerk, de actieve netwerkcomponenten, de implementatie van een draadloos netwerk, telefonie, WAN- en internetverbindingen. Er is ook een nieuwe printomgeving met persoonsgebonden pasjes gerealiseerd.

De uiteindelijke verhuiswerkzaamheden vonden plaats in slechts vijf weken. Vooraf zijn zoveel mogelijk voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Denk aan het programmeren van de netwerkapparatuur, om uitloop van het project en storingen te voorkomen.

Goede samenwerking

Bij dit project werkten meerdere partijen samen: opdrachtgever Stad en Esch, JS Netwerk Solutions en Adviesbureau van Toorenburg. De samenwerking verliep erg soepel. JS Netwerk Solutions was al een betrouwbare en gecertificeerde installatiepartner voor E&T. Door de combinatie van kennis en ervaring konden de wensen van Ezinge door E&T en de betrokken partijen goed ingevuld worden.

Rol E&T

E&T was reeds vanaf 2010 betrokken bij de engineeringsfase. E&T van november 2013 tot juni 2015 uitdagingen aangepakt op het gebied van data- en telecommunicatie. Ook gaven de medewerkers van E&T support aan JS Netwerk Solutions tijdens de installatiewerkzaamheden.

Op basis van de technische specificaties van Adviesbureau Van Toorenburg gaf E&T het advies om voor een afgeschermde variant van de categorie 6A databekabeling te kiezen. Ook gaf E&T het advies om OM3 fiber toe te passen voor de backbone en te kiezen voor Leviton.

Dit A-merk beschikt over een hoge kwaliteit en flexibiliteit in het ontwerp en beheer. Leviton is een topproducent van gestructureerde bekabeling in Amerika. Sinds 2009 wordt dit A-merk door E&T in Nederland geadviseerd en geleverd aan eindgebruikers, datacenters en installatiebedrijven.

Hoogwaardige bekabeling

De bekabeling is gecertificeerd en valt onder categorie 6A, van het A-merk Leviton. Vanwege de krappe deadline van het project, was het belangrijk om problemen in de bekabeling te voorkomen. Het gebruik van de afgeschermde Leviton F/UTP categorie 6A netwerkbekabeling biedt er tot aan de werkplek een bandbreedte tot 10 Gbps aan de gebruikers (studenten, de docenten en het ondersteunende management en personeel).

Een voordeel van de afscherming is dat de interferentie-effecten van buitenaf en van de kabels onderling worden uitgesloten. Hierdoor wordt de kans op storingen vrijwel nihil. Door de samenwerking met E&T beschikt Ezinge nu over hoogwaardige bekabeling en supersnel internet!

Wilt u weten wat E&T voor u kan betekenen? Neem contact op, de adviseurs van E&T helpen u graag.

Cat. 6A databekabelingproject voor Ezinge scholengemeenschap