Webshops voor zakelijke klanten:

MailSucces en Complex E-Techniek

MailSucces en Complex E-techniek hebben onlangs samen met E&T een mooi duurzaam infrarood verwarmingsproject gerealiseerd. MailSucces beschikt over een pand van 1600m2 waar onder andere voorraadbeheer wordt verzorgd voor klanten. De grote ruimte is lastig te verwarmen. E&T heeft MailSucces en Complex E-Techniek geadviseerd over de mogelijkheden van infraroodverwarming.

Bekenden

Sjoerd kende Remco, mede-eigenaar van Complex E-Techniek B.V. al voordat ze startten met de huidige activiteiten. Sjoerd legt uit:

Ik ken Remco nog van mijn tijd bij mijn vorige werkgever. Inmiddels verzorgen wij diensten en producten voor elkaar. Dat is erg leuk. MailSucces verzorgt bijvoorbeeld veel voor Complex op het gebied van print en direct mail.

Remco vult aan:

En wij weer veel zaken op het gebied van elektrotechniek, comfort en beveiliging. Denk aan de aansluitingen van machines, verlichting en koeling/verwarming. We zeggen wel eens: Complex E-Techniek verzorgt alles waar een draadje aan zit.

Het pand waar MailSucces over beschikt is 1600m2. Sjoerd legt uit:

Inmiddels hebben we deze ruimte hard nodig, omdat we ook voorraadbeheer verzorgen voor klanten. Het pand is alleen heel lastig te verwarmen.

Infraroodpaneel

Maar toen liet Martin Vlot, Algemeen Directeur van E&T een demonstratie zien van een infraroodpaneel. We dachten eerst aan gebruik binnen het magazijn van Complex E-Techniek. Maar na verder onderzoek bleek dat de medewerkers in het magazijn het al warm genoeg hadden.

Remco haakt in:

Op dat moment moest ik aan MailSucces denken. Het pand was vroeger een pottenbakkerij. Destijds was het warm genoeg door de ovens die continu aan stonden. 

Sjoerd vervolgt:

Maar de situatie is nu compleet anders. Het pand is slecht geïsoleerd en het kan erg koud zijn. Enerzijds willen we het pand vorstvrij houden, met een constante temperatuur vanwege de opslag.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de werkplek van de medewerker comfortabel is. Tenslotte waren we op zoek naar een duurzame oplossing. We hadden al diverse oplossingen onderzocht en verschillende verwarmingsmethodes uitgeprobeerd.

De ruimte bevat twee echte werkplekken, de rest bestaat uit distributie en opslagwerkzaamheden. De werkplekken werden verwarmd door gas-heaters die werkten op propaangas. Sjoerd vervolgt:

Het propaangas werd alleen steeds duurder. En als we de gas-heaters een graadje kouder zetten, kregen de medewerkers het koud.

We probeerden dit probleem op te lossen door een aparte productieruimte te maken van 160m2 binnen het compartiment. Deze werd verwarmd door middel van een dieselkachel. Dit stonk echter, het was ongezond en niet goed voor de medewerkers.

Remco haakt in:

Ja, de dieselkachels waren inderdaad goed te ruiken. Geen fijne lucht!

Sjoerd gaat verder:

Het was daarnaast ook niet goed voor het milieu. Verder bleek de dieselverwarming zelfs de rubbers van de machines aan te tasten. Het werd een soort kauwgomachtige substantie. Een onwenselijke situatie dus!

Rekensom

MailSucces vroeg vervolgens offertes op voor een cv-installatie. Dat bleek toch niet de oplossing te zijn vanwege de afhankelijkheid van de propaangastank. Sjoerd: 

Aan elektronische panelen hebben we ook nog gedacht, maar dat kost weer veel energie.

Remco opperde het idee van stralingspanelen met een laag vermogen, speciaal geschikt voor het direct verwarmen van werkplekken. Na een offerte bleek dat de prijs van de infraroodpanelen niet veel verschilde met de prijs van cv-installatie binnen de productieruimte.

Sjoerd vertelt enthousiast:

Na een rekensommetje werd duidelijk dat de energiebesparing veel hoger lag dan met een cv-installatie! Toen de propaangastank later werd bijgevuld kwamen we ook nog tot de conclusie dat we veel minder gas hadden verbruikt.

Mogelijkheden

Remco gaat verder:

Nadat ik op de hoogte was gebracht door Martin van E&T over de mogelijkheden van infraroodverwarming, legde ik dit voor aan Sjoerd die ook enthousiast werd.

Vervolgens kon MailSucces het paneel een maand lang uitproberen. Dat vond ik erg belangrijk, want op deze manier konden de medewerkers van MailSucces ervaren wat voor effect een infraroodpaneel heeft, zonder direct het hele pand vol te hangen. Ik werd erg verrast door de mogelijkheden!

Sjoerd vult aan:

Het gaat uiteindelijk om de mensen. Hoe ervaren zij de werkplekken, voelt het comfortabel aan? Ik kreeg gelukkig hele positieve reacties.

Remco vervolgt:

E&T heeft ons goed geadviseerd!

Sjoerd gaat verder:

Zo werd er bekeken welk type verwarming er het beste kon worden toegepast voor de verschillende ruimten en werden de hoeveelheden infraroodpanelen berekend.

Oplossen problemen

Na de demo-periode van ongeveer een maand heeft Complex E-Techniek B.V. de panelen geïnstalleerd. Er bleek alleen één ruimte te zijn waarbij het plafond vrij laag is en het paneel te dicht op de medewerkers bleek te zitten. Ze probeerden verschillende posities uit. Sjoerd legt uit:

Het was fijn dat Martin van E&T bij MailSucces langs kwam om te bekijken hoe het probleem opgelost kon worden. Uiteindelijk stelde Martin een dimfunctie voor. Dat bleek een goede oplossing te zijn!

Remco vervolgd:

Wij waren ook erg tevreden over de service die we samen met E&T konden bieden. Toen een infraroodpaneel defect bleek te zijn, heeft E&T dit dezelfde dag nog opgelost.

Sjoerd gaat verder: 

Alles bij elkaar hebben we naar mijn mening de best mogelijke situatie gecreëerd. In de hal is tevens een tochtsluis geïnstalleerd, de bedrijfskleding is aangepast op de situatie en op de werkplekken zijn infraroodpanelen geïnstalleerd.

De warmtepomp airconditioning wordt gebruikt voor verwarming van het kantoor en op gezette tijden wordt de centrale verwarming ter ondersteuning ingezet. Alles is afgestemd op de situatie.

Remco vult aan:

Op de werkplekken kunnen de mensen zelf het optimale comfort instellen. Op de infraroodpanelen zit een timer van twee uur. Daarna geeft het paneel nog een tijdje warmte af. Het komt voor dat het infraroodpaneel na een langere tijd pas weer aangezet wordt.

Sjoerd roept uit:

Terwijl voorheen de hele dag de dieselkachel op vol vermogen stond. Het kwam zelfs voor dat men vergat deze weer uit te zetten!

Comfortabel

Sjoerd en Remco lopen een ruimte binnen met drukwerkmachines. Een medewerker roept:

Lekker hoor, die warmtepanelen. Echt een enorm verschil met hoe het voorheen was.

E&T Infraroodpaneel Mailsucces

Sjoerd vertelt enthousiast:

Kijk, hiervoor hebben we dus hoofdzakelijk de infraroodpanelen geplaatst. Het gaat tenslotte om de medewerkers. Het is belangrijk dat ze een comfortabele werkplek hebben!

Remco vult aan:

 Wij zijn ook overtuigd van het effect van infraroodpanelen en hebben ze zelfs al bij meerdere klanten geplaatst.

Sjoerd legt uit:

Ik krijg van de medewerkers erg positieve geluiden. Ze vinden de werkplekken erg aangenaam, wat prettig is om te horen. Ik heb mij tevens verdiept in de infraroodverwarming en begrepen dat het goed is voor de doorbloeding. Daarnaast zou het ook geschikt kunnen zijn voor het verwarmen van kantoren. Dat lijkt mij een ideale situatie.

Een comfortabele werkomgeving en toch energie besparen. En het is ook nog eens beter voor met milieu!

Wilt u ook comfortabele en duurzame verwarming? Neem contact op, de adviseurs van E&T helpen u graag aan verwarming op maat!

 

 

MailSucces en Complex E-Techniek