Webshops voor zakelijke klanten:

General Electric

Het bedrijfspand waar General Electric (GE) in gehuisvest is, is de afgelopen tijd flink vooruitgegaan op duurzaamheid. Zo zijn er een nieuwe HR-ketel, ledverlichting en infraroodverwarming aangebracht. E&T heeft zich opgesteld als adviseur, bemiddelaar en leverancier op het gebied van ledverlichting voor General Electric.

GE Power & Renewables

GE (General Electric) heeft wereldwijd 365.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf is actief in maar liefst dertien verschillende takken. In Nederland zijn GE Power & Renewables en GE Grid Solutions gevestigd in Rijswijk en Barendrecht. In november 2015 heeft  General Electric de Energy Business (Alstom Power, Renewables & Grid) overgenomen.

Alstom Transport gaat wereldwijd als afzonderlijk bedrijf verder en richt zich op het rijdend materieel en beveiliging van het tram- en spoorwegennet. Bij de vestigingen in Rijswijk en Barendrecht zijn in totaal zestig mensen in dienst die zich bezighouden met Power & Renewables (nieuwbouw van centrales en wind tubines), Grid Solutions (levering en beveiliging van hoogspanningssystemen) en Service voor deze apparatuur (bijvoorbeeld gas- en windturbines).

Bedrijfstakken

GE Power maakt onder andere gasturbines voor de industrie en zorgt voor het onderhoud en service op systemen die onderdeel zijn van energiecentrales, zoals stoomturbines en generatoren. Machines die niet gering van afmeting zijn: als je een gasturbine, generator en stoommachine op een rij zou plaatsen, dan is de omvang te vergelijken met een gebouw van honderd meter.

GE Renewables richt zich de opwekking van elektriciteit die wordt gewonnen uit wind en water. Een andere tak van General Electric is Grid Solutions (levering en beveiliging van hoogspanningssystemen).

Duurzame verlichting

Het bedrijf General Electric Company is in 1879 opgericht door Thomas Edison, uitvinder van onder andere de gloeilamp. Des te interessanter de taak voor E&T, om GE Power en Renewables op de locatie Rijswijk, te adviseren op het gebied van verlichting!

Het pand waar GE Power & Renewables in is gevestigd, was in de jaren 80 eigendom van Alstom. Sinds dit verkocht is, huurt GE kantoorruimte in het pand te Rijswijk. Na gesprekken met de eigenaar van het pand, gemeenten, energiebedrijven en Alstom Transport ontstond de wens om het pand te renoveren. Het pand moest groener worden: zuinig en duurzaam.

Maurits Ornstein (50 jaar, sinds 2008 Directeur Power & Renewables op de locatie Rijswijk) vertelt over de rol die E&T heeft gespeeld bij de verlichting in hun pand. Voordat het pand werd gerenoveerd, was er al veel contact met E&T.

De verwarmingsinstallatie is tijdens de renovatie vervangen voor een hoogrendement systeem. Maar ook de verlichting moest worden aangepakt. Maurits Ornstein vertelt:

E&T heeft op een professionele manier advies gegeven over de verschillende mogelijkheden op het gebied van duurzame en energiezuinige verlichting en hield onze wensen goed in de gaten.

 

Comfortabel en zuinig

Eén van die wensen was om de  TL-verlichting aan te passen naar prettige en zuinige verlichting, zonder het pand te verbouwen. Maurits legt uit:

Goede en comfortabele verlichting op de werkplek is erg belangrijk. Het was dan ook fijn, dat we een paar maanden lang verschillende soorten verlichting en kleurtemperaturen konden uitproberen.

We hebben diverse formaten en panelen getest. Uiteindelijk zijn we op de huidige plafondpaneelverlichting uitgekomen.

Er kwam geen verbouwing aan te pas, de panelen pasten precies in het plafond. En het mooie is: we besparen vanaf de eerste dag na de installatie aanzienlijk op de energiekosten. We zijn dus erg tevreden!

E&T heeft ervoor gezorgd dat er met minimale inspanning, een maximaal effect qua comfort, werkverlichting en energiebesparing kon worden behaald!

Wilt u ook comfortabele en duurzame verlichting? En tevens besparen op de energiekosten? Neem contact op, de adviseurs van E&T helpen u graag aan verlichting op maat

General Electric