Webshops voor zakelijke klanten:

Maatwerk elektronica

Maatwerk elektronica. De wereld lijkt steeds meer te standaardiseren en toch zien wij de behoefte aan maatwerk elektronica en persoonlijke projectbegeleiding nog toenemen. Klanten vragen persoonlijke aandacht en intensieve samenwerking. Ron Koenraads, Sales Manager bij E&T heeft van kabelassemblies zijn specialiteit gemaakt. Ze worden binnen de industrie, elektronica, data- en telecom, duurzame energie en slimme oplossingen toegepast. In een fabriek worden colaflesjes bijvoorbeeld gevuld met apparatuur waar E&T de kabelassemblies voor levert.

Soms wel met duizenden flesjes per uur. Een storing kost vele honderdduizenden euro’s. E&T levert dus hoge kwaliteitsproducten om dat te voorkomen!

maatwerk elektronica

Kabelassemblies

De assemblies kunnen niet alleen in mantel of buigeigenschappen variëren, maar ook in bijvoorbeeld de lengte. Een waterleidingbedrijf heeft kabelassemblies nodig van enkele meters om de vloeistof van de buizen onder wijken te kunnen meten. Een multimeter daarentegen bevat een kabelassembly van slechts enkele centimeters en mag i.v.m. ruimtegebrek in het apparaat niet te lang zijn.

De kabelassemblies van E&T worden in talloze apparaten toegepast en ze zijn in het dagelijks leven overal te vinden. E&T verzorgt kabelassemblies binnen de talloze projecten en producten in soms eenvoudige, maar vaak ook complexe en veeleisende omgevingssituaties. Ron Koenraads vertelt:

Een kabelassembly lijkt niet interessant. Op het eerste gezicht is het zelfs een beetje saai. Toch komt er veel bij kijken! Maatwerk is hierbij het sleutelwoord.

Ron gaat verder:

Onlangs werden we benaderd door een fabrikant van scanners. De fabrikant wilde graag een nieuw apparaat aansluiten. Na gesprekken met de klant kwamen we op het idee om een blokje kunststof te laten produceren met elektronica erin: een kabelassembly. De klant kon de apparatuur daarmee snel aansluiten. Er waren minder kabels nodig dan gebruikelijk.

De kabel moet bijvoorbeeld een paar honderdduizend buigingen kunnen doorstaan gedurende zijn beoogde levensduur en precies de goede lengte of flexibiliteit hebben. Als deze kabel te lang of te kort is, past het niet. Met alle gevolgen van dien!

Maatwerk elektronica

Nauwkeurigheid is dus erg belangrijk. Daarom gaat E&T projectmatig te werk. Er is veel overleg en samenwerking met de klant om uiteindelijk tot de juiste oplossingen te komen. Ron gaat enthousiast verder:

Het is erg leuk om maatwerk te leveren voor klanten. Vooral om oplossingen te bedenken die er nog niet zijn!

Een klant had bijvoorbeeld behoefte aan het efficiënt aansluiten van machines, waarvan één apparaat in een aparte ruimte stond. E&T heeft hiervoor een behuizing bedacht met vier snoeren en aansluitingen. Aan beide kanten van de behuizing: een snoer voor het signaal, een VGA-stekker, USB aansluiting en een stekker. Ron legt uit: 

In plaats van een wirwar aan kabels, konden meerdere apparaten met eén kabel worden aangesloten. Dat soort maatwerkoplossingen geven veel voldoening en tevreden klanten!

Toepassingen

E&T ontvangt regelmatig verzoeken om maatwerk kabelassemblies te maken. De branches zijn verschillend. In machines waarvan men niet zo snel zou vermoeden dat er kabels worden toegepast, verzorgd E&T de kabelassemblies. Maar ook bij GPS-systemen worden ze toegepast.

Veel monteursbussen zijn uitgerust met gps. De werkgever kan op deze manier bijhouden waar de bus en de apparatuur zich bevinden. De apparatuur krijgt een tag, die communiceert met de gps in het voertuig. Ook hier worden bijvoorbeeld kabelassemblies van E&T toegepast.

Ook bij evenementen wordt gebruik gemaakt van kabelassemblies. Bij een evenement zoals Dutch Valley worden veel apparaten geplaatst. E&T verzorgt op een dergelijk evenement de kabelassemblies voor bijvoorbeeld de betaalpunten. Deze staan op diversie locaties op het terrein.

Wilt u meer weten over klantspecifieke oplossingen? Of bent u nieuwsgierig geworden naar de kabelassemblies? Neem gerust contact op met onze E&T adviseurs.

 

Maatwerk elektronica