Webshops voor zakelijke klanten:

Maatwerk data- en telecommunicatie

Een multibeam antenne is een speciale antenne, die kan worden ingezet bij bijvoorbeeld stadions en evenementen. De antenne is flexibel te plaatsen en zorgt ervoor dat heel veel mensen op een klein of tijdelijke oppervlak kunnen blijven bellen en internetten.

Intensief gebruik

Bij een evenement voldoen de zendmasten in de buurt niet aan de grote vraag naar data. Er komen vaak tienduizenden mensen tegelijkertijd. Iedereen moet in de gelegenheid zijn om te bellen en internetten. Massaal worden tijdens een evenement foto’s en filmpjes gedeeld en wordt er intensief gebruik gemaakt van socialmedia, zoals Snapchat, Facebook en WhatsApp.

De zendmasten worden geplaatst door de operator. E&T verzorgt de antennes voor speciale toepassingen binnen de gsm-industrie. Klanten van E&T zijn bijvoorbeeld telecomoperators. Multibeam antennes hebben de eigenschap dat ze heel gericht veel meer verkeer aankunnen dan gewone antennes. De afmetingen van antennes kunnen verschillen. De maat hangt af van de benodigde frequentie, het aantal benodigde beams en het te dekken gebied.

Plug en play

E&T levert kleine tot grote antennes aan voornamelijk operators. E&T begeleidt het gehele project. Ron Koenraads, Sales Manager bij E&T legt uit:

We verzorgen het ontwerp van de antenne samen met de antennespecialisten en de bekabeling bij een antenne en begeleiden de klant tijdens het project. Daarnaast moet een antenne zo min mogelijk windlast hebben en moet hij slim en handig opgehangen kunnen worden. Alles moet precies passen! Daar zorgt E&T voor perfecte projectbegeleiding.

Bij de antenne komt een remote radio unit (RRU) te hangen die wordt aangestuurd door een glasvezelverbinding. E&T kan zorgen voor “plug en play” glasvezelbekabeling. E&T verzorgt de bekabeling, de antenne en de bevestiging inclusief service en de benodigde instructies. Ron gaat verder:

Maatwerk geeft naast voldoening ook veel plezier. Naast de voldoening die ik krijg als een project goed gelukt is, kom ik ook op plekken waar andere mensen niet zo snel kunnen komen.

Zo was ik een keer in de ArenA in Amsterdam voor een antenneproject. Helemaal bovenin is een soort catwalk met remote radiostations. Erg bijzonder om daar rond te lopen!

Inzet E&T oplossingen

Een multibeam antenne wordt dus vooral ingezet voor bijzondere toepassingen, zoals evenementen en stadions, maar ook andere locaties zijn door E&T in kaart gebracht. Bij alle dichtbevolkte locaties met veel datatransmissie kunnen de antenne-oplossingen van E&T worden ingezet.

Antenna

E&T begeleidt u door het gehele project. Service en vakmanschap staan altijd tot uw beschikking!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de antenne-oplossingen van E&T? Neem gerust contact op met onze E&T adviseurs.

 

Maatwerk data- en telecommunicatie