Webshops voor zakelijke klanten:

E&T helpt u met een efficiënt energie noodplan

06-17-2018 - Nieuws

Stroomuitval door defecte onderdelen of een verkeerde installatie van de noodstroom kan voor veel onnodige bedrijfsrisico’s en hoge extra kosten zorgen. E&T helpt u met een efficiënt energie noodplan. Een goede voorbereiding ter voorkoming van ongeplande energieuitval is namelijk essentieel. Dit laatste is zeker noodzakelijk wanneer er op ongeplande noodsituaties gereageerd moet worden en er snel en adequaat gehandeld dient te worden. De voorbereiding begint dan ook met een goede analyse van de geïnstalleerde systemen en hun meest kritische architectuur en componenten. Maar ook duidelijke documentatie van de componenten en de opbouw van de installatie, beheer en planmatige onderhoudsroutines behoren tot de bittere noodzakelijke werkzaamheden om risico’s te beperken. Een goed energie noodplan zorgt ervoor dat er efficiënt en snel gereageerd kan worden tijdens verschillende risicovolle situaties.

Het implementeren van een energie noodplan voorkomt stroomuitval

Bij E&T geloven we dat het implementeren van een energie noodplan en reguliere check ups stroomuitval voorkomen. Daarnaast voorkomt de directe vervanging van niet goedwerkende onderdelen een ongeplande stroomuitval of bewerkstelligd dit in ieder geval dat de kans op ongeplande stroomuitval aanzienlijk kleiner wordt. Door dit bij te houden kunnen cruciale situaties eerder geïdentificeerd worden en ook verdere uitval worden voorkomen. Neem als voorbeeld de stroomstoring op Schiphol. Onderzoek heeft aangeven dat het back-up systeem faalde. Bij het inschakelen van de noodstroom bleek terminal 3 andere installatie instellingen te hebben dan de andere noodvoorzieningen. Ook waren de stroomgroepen niet goed op elkaar ingesteld en werd de maximale belasting overschreden. Dit zorgde alsnog voor een grote storing, ondanks de ongetwijfeld talloze maatregelen die er al getroffen waren. Conclusie, zelfs ondanks het feit dat er zeer waarschijnlijk een noodplan gemaakt was, is er toch een grote stroomstoring geweest. Daardoor konden veel reizigers niet inchecken en liepen vluchten grote vertragingen op. https://nos.nl/artikel/2235314-chaos-op-schiphol-veroorzaakt-door-fouten-in-noodstroomvoorziening.html

 

Indicatie dat er geen goed geïmplementeerd en / of gestructureerd noodplan aanwezig was

Dit geeft een indicatie dat er geen goed geïmplementeerd en / of gestructureerd noodplan aanwezig was en goede reguliere check ups niet werden gedaan. De juiste reguliere check ups hadden de verkeerde of niet werkende installaties in terminal 3 kunnen identificeren. Hierdoor zou de noodstroom wel ingeschakeld zijn geworden op het moment dat dit echt nodig was. Dit had geresulteerd in een werkende back up voor de apparatuur t.b.v. terminal 3. Ook hadden reguliere check ups kunnen identificeren dat de stroomgroepen niet juist op elkaar waren ingesteld en had een tweede storing vermeden kunnen worden.

Dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om een goed werkend noodplan te hebben. Daarnaast is het ook belangrijk is dat er reguliere check ups zijn.

Meest voorkomende risico’s

Wij van E&T zetten graag een paar van de meest voorkomende risico situaties voor u op een rijtje waaruit uitval kan voortkomen.

  • External or general utility failure; alle spanning in en rond om het Data Center valt uit
  • Partial utilty failure; in een zaal of een aantal zalen
  • Utility failure complete (feeder A and B) vallen uit
  • Utility failure feeder A valt alleen uit
  • Utility failure feeder B valt alleen uit
  • Transfer switch failure; de overschakeling van de A naar de B feed of vice versa werkt niet goed,
  • PDU failure; een of enkele PDU’s vallen uit
  • PDU outlet or a number of outlets failure; één fase of een aantal outlets vallen uit op de PDU’s
  • Double A or B feeds towards a server; soms worden de voedings units van servers beiden op de A of op de B feed gezet
  • De power cords worden per ongeluk tijdens werkzaamheden er uitgetrokken.

Regelmatige checks zijn noodzakelijk

Door bijvoorbeeld breakers, transfer switches of PDU’s regelmatig te checken, kan een foutieve schakeling of component sneller geïdentificeerd en vervangen worden. Ook door de spanning regelmatig te controleren kan uitval van de feeders vermeden worden. E&T biedt hier graag hulp bij. Wij kunnen u een gratis powercheck bieden om onbetrouwbare spanning te identificeren en een plan opstellen hoe u het meest efficiënt kunt omgaan met risicovolle situaties. We helpen u het beste en meest efficiënt met de feeders (A en B) om te gaan en leggen u graag uit wat het voordeel is van soms eenvoudige kleurcodering van bijvoorbeeld power cords.

Daarnaast hanteert E&T een snelle levering waarbij verschillende transfer switches, PDU’s en power cords vrijwel direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Door zo min mogelijk storingen te hebben en snelle en betrouwbare oplossingen te kunnen implementeren in risicovolle situaties, minimaliseert u niet alleen de kans op een slechte naam, maar ook kosten voor u zelf.

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie of weet u niet zeker of uw Data Center al een optimaal noodplan heeft? Wilt u graag hulp bij het opstellen van een gestructureerd preventie- en noodplan? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.  Of neem eerst een kijkje op onze website en klik hier. U kunt ook direct contact opnemen met E&T onder nummer +31(0)70 4141650.

 

 

E&T helpt u met een efficiënt energie noodplan