Webshops voor zakelijke klanten:

E&T krijgt de opdracht voor de engineering, levering en installatie van 350 tot 500 zonnepanelen

06-03-2019 - Nieuws

. De kennis en expertise van E&T op het gebied van duurzaamheid in het algemeen en zonnepanelen in het bijzonder gaf de doorslag bij de diverse opdrachtgevers voor de realisatie van ca. 10 deelprojecten in de gemeente Rijswijk. De VVE van eigenaren en ondernemers van in totaal 5 gebouwen besloten om E&T de opdracht te gunnen.

Ruim 3 jaar onderweg naar verduurzaming

Ruim 3 jaar geleden besloten de ondernemers om te gaan verduurzamen. In eerste instantie als een totaal en integraal project. Maar deze ambitie bleek een brug te ver. De mooie woon – en bedrijfsunits, gebouwd in 2002 hadden al diverse basisfaciliteiten om verder te kunnen verduurzamen. Een goede isolatiewaarde, deels ledverlichting, een HR gasgestookte CV en slimme luchtbehandelingssystemen. Het valt echter niet mee om 22 ondernemers, eigenaren en huurders van deze bedrijfsunits op één lijn te krijgen. Daarom werd uiteindelijk besloten om als eerste te concentreren op de mogelijkheden om zonnepanelen te gaan inzetten als eerste stap.

Goed en eerlijk advies blijft essentieel

Niet ieder dak ligt er optimaal bij voor zonnepanelen. Dit komt door bijvoorbeeld de ligging, obstakels zoals bomen of hoge naastliggende gebouwen. Ook airconditioningsunits of luchtbehandelingskasten op de te gebruiken daken kunnen obstakels zijn. Al snel bleek dat diverse partijen op basis van te optimistische aannames met onrealistische rendementen kwamen. Dit ondanks het feit dat er in dit geval wel goede producten waren aangeboden. De engineers van E&T brachten de daken en de mogelijkheden goed in kaart en al snel bleek dat de meerprijs van het gebruik van optimizers opwoog tegen de kleine meerprijs hiervan en dat dit door de meer opbrengst snel terug verdiend kon worden en op de middellange termijn nog meer rendement zou gaan opbrengen.

Zoveel ondernemers en even zoveel wensen

Het ontwerp van E&T met de SolarEdge omvormers en optimizers bleek soms per deelproject wel op te lopen tot bijna 20% extra rendement! Door de verschillende schaalgroottes en voorkeuren van de diverse ondernemers waren er steeds verschillende wensen in aantallen panelen en energiebehoefte per klant. E&T deed een uitgebreide en efficiënte inventarisatie en goede analyse per klant en bood drie verschillende configuraties qua aantallen en type zonnepanelen aan. In dit geval AUO B&Q 330 Wp, Denim 300 Wp glas- glas en LG Electronics 345 Wp. Uiteindelijk kozen de meeste ondernemers voor de combinatie van SolarEdge 7KE 3-fasen of SE16K 3-fasen omvormers en AUO 330 Wp zonnepanelen. Deze combinatie vormde voor dit project de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Maatwerkadvies bij de subsidies en contact met energieleveranciers

Zonnepaneel projecten zijn veelzijdig, ook al lijkt dit vaak standaard werk. Neem bijvoorbeeld subsidies en de wirwar van vaak onduidelijke energierekeningen. Ook hier hielp E&T met het uitzoeken en passend advies, zodat ook hier door de ondernemers op diverse manieren gebruik gemaakt kon worden van de subsidiemogelijkheden zoals KIA en de EIA.

Vakkundige installatie en goed projectmanagement

Naast goede engineering en de juiste afstemming van materialen op elkaar, vormt de kwaliteit van het installatiewerk een belangrijke factor. Daarnaast is goed project management de kroon op een goed en soepel verlopend project. Niet alleen voor het beheersen van de kosten en de doorlooptijd, maar ook voor het beperken van de overlast van klanten en hun naaste omgeving,. Denk hierbij aan buren of het zo min mogelijk onderbreken van de werkzaamheden van werknemers. Want voor E&T is het de sport om de projecten met zo min mogelijk overlast voor de opdrachtgever en hun medewerk(st)ers te realiseren.  De eerste fase van dit project is inmiddels afgerond.

Wenst u meer informatie over zonnepanelen en andere verduurzamingsprojecten?

Wenst u meer informatie over zonnepanelen en andere verduurzamingsprojecten die E&T voor u kan realiseren? Neem dan contact met ons op en klik hier of bel +31(0)704141650.

 

E&T krijgt de opdracht voor de engineering, levering en installatie van 350 tot 500 zonnepanelen