E&T

Ontstaan 

E&T met als volledige handelsnaam Electronics & Telematics bv, komt voort uit ALSTOM. Een multinational met activiteiten in de segmenten energie, transport en communicatietechnologie.

Vanaf 1928 ontstaat er een E&T-vestiging in Nederland en na de tweede Wereldoorlog ontstaan er twee takken: energietechniek en elektronica. In de jaren 80 richt E&T zich ook op ICT.

Ontwikkelingen

Omstreeks 1947 ontstaat er vanuit de energietak van E&T een elektronicasector. Deze houdt zich bezig met ontwikkelingen in elektronica. Tevens houdt E&T zich bezig met sterkstroom, zwakstroom- en communicatietechniek.

In de jaren ’50 is de elektronica sterk in opkomst. Er ontstaan ontwikkelingen op het gebied van zwakstroomstroomtechnieken, telecommunicatie, satellietschotels en telexapparatuur. Deze apparaten kunnen namelijk niet goed functioneren zonder connectoren, kabels, schakelaars, batterijen en noodstroom.

Vanaf de jaren ’80 komen de computers met de bijbehorende kabelsystemen in opmars. Vanwege het internationale karakter en de ontwikkelingen op het gebied van elektronica en telematica verandert de naam GEC Alsthom in Alcatel Alsthom en later in Alstom.

Rond 2001 splitste de E&T activiteit af van Alstom en kreeg de naam Electronics & Telematics bv. Vanaf 2016 hanteert Electronics & Telematics bv de handelsnaam E&T.

Groei       

In de afgelopen 65 jaar heeft E&T ingespeeld op ontwikkelingen in de technologie en de markt. We hebben altijd de ambitie gehad te blijven groeien en te ontwikkelen! Om morgen met nog betere producten en diensten voor u te komen.

In 2005 hanteert E&T de slogan “we connect”: het verbinden van mensen, verbindingstechnieken en processen.

De huidige tijd brengt weer andere uitdagingen met zich mee. Er zijn nieuwe technologische ontwikkelingen en productlijnen waarop ingespeeld moet worden om te kunnen volden aan de vraag van de klant. Dit vraagt om een andere benadering.

Het nieuwe E&T

Vanaf het allereerste begin tot op heden is de focus van het nieuwe E&T verlegd naar energietechniek, elektronica, ICT en duurzaamheid. E&T levert maatwerk, gericht op vier markten: data- en telecommunicatie, industriële elektronica, duurzaamheid en slimme oplossingen. Van het ontwerp tot en met de complete levensduurfase. Duurzaamheid, beheersbaarheid, lagere operationeel kosten en levensduur zijn daarbij belangrijk. Al bijna een halve eeuw blijven we innoveren en ontwikkelen. We noemen dat: Always improving.

Of het nu gaat om een kabelassembly, speciale of standaard connectoren, of slimme oplossingen zoals het gebruik van zonne-energie bij buitenverlichting: van begin tot eind helpen we u bij de juiste oplossing!

Kijk gerust rond op de website, in de webshop of neem contact op met onze E&T adviseurs!

Neem contact op!Snel contact?
Belangrijke pagina’s
E&T nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen!