Webshops voor zakelijke klanten:

Goede powercords, dat is pure noodzaak!

10-11-2018 - Nieuws

Goede powercords, dat is pure noodzaak! Lees hier verder waarom. Bij E&T staat kwaliteit bovenaan en streven wij er altijd naar de best mogelijke en betaalbare services en producten te leveren. Zo denken wij er ook over als het gaat over onze powercords. Dit betekent niet dat iedere powercord leverancier zo denkt. Graag zetten wij het op een rijtje hoe slechte powercords te identificeren zijn en hoe u ook voor de juiste kwaliteit kunt kiezen.

Steeds vaker minder betrouwbare powercords op de markt

Jammer genoeg zijn er steeds vaker minder betrouwbare powercords op de markt. Sommige powercord leveranciers besparen kosten door goedkopere materialen te gebruiken, maar dit heeft dan wel mogelijk effect op de veiligheid. Wanneer u werkt met namaak powercords, dan loopt u een vergroot risico op brand, shocks en wordt de kans op downtime vergroot. Uiteindelijk bespaard u geen kosten op goedkope powercords, maar krijgt u indirect met veel meer risico’s en hogere totaalkosten te maken,

Hoe identificeer je slechte powercords?

Namaak powercords en cut-rate powercords komen steeds vaker voor. Het is aanvankelijk moeilijk de goede van de slechte te onderscheiden.  Het lijkt daarom misschien een goed idee om voor de wat goedkopere netsnoeren te gaan, maar dan komt u er al snel achter dat het niet optimaal werkt. Foute powercords of stroomkabels zijn ofwel nep of bepaalde leveranciers produceren slechte kwaliteit en niet volgens internationale standaarden,. Zo proberen zij hun kosten zo laag mogelijk te houden en hun winst te maximaliseren. Maar wat maakt een slecht powercord nu minder goed? Er zijn vier vaak voorkomende problemen met slechte kwaliteit powercords.

Slechte geleidbaarheid

Wanneer u uit de jaren 60 komt, kunt u zich misschien wel het probleem met aluminium draad herinneren. Aluminium is een gemakkelijke manier voor fabrikanten kosten te besparen. Het is namelijk goedkoper dan koper. Maar aluminium heeft andere chemische en geleidingseigenschappen dan koper en kan hierdoor, doordat aluminium minder geleid, oververhit raken.

Fysieke schade

Powercords van aluminium en goedkopere mantelmaterialen, kunnen ook eerder beschadigd raken dan powercords met de juiste en hoogstaande kwaliteitsmaterialen en productietechnieken. Goedkopere materialen kunnen voor hot spots zorgen, die de power en geleidngsefficiency duidelijk naar beneden halen. Dit kan resulteren in oververhitting of complete beschadiging en brandgevaar of het niet meer werken van de powercords.

Defecten in productie

Een ander veel voorkomende manier om kosten te besparen, is het overslaan van de diverse eind- en continuïteitstesten. Deze  die zijn vereist voor een veilig product. Als een kabel verkeerd is gedraaid of de moulding van slechte kwaliteit, dan kan er kortsluiting optreden en kunnen uw systemen uitvallen. Daarom is het van belang om te kiezen voor een leverancier die wel de benodigde eindcontroles doet.

Korte levensduur

 Ook de pluggen op de powercords die gemaakt zijn van opnieuw gemalen PVC of hulzen zonder vulmiddel zorgen mogelijk voor een korte levensduur. Zij moeten mogelijk vaker worden vervangen dan powercords van goede kwaliteit. Dit zorgt voor extra vervangings- en onderhoudskosten, maar het kan ook uitval van de powercords of netsnoeren veroorzaken met hoge downtime kosten.

Maar hoe herken je dan wel de juiste powercords?

Gelukkig zijn er wel manieren om de foute van de goede powercords te kunnen identificeren. De powercords van E&T hanteren ook deze standaard, hieronder vindt u waar u op moet letten bij het kopen van powercords.

Molding quality

De gegoten uiteinden van de powercords moeten schoon, glad en stevig aanvoelen. Wanneer dit niet zo is komt het door slechte productieprocessen. Dergelijke kwaliteit geeft eerder aan dat die leverancier of producent meer bezig is met kostenbesparen dan met de kwaliteit van de powercords.

Draadtelling

Een veel voorkomende truc om productiekosten te besparen is op de draadtelling van de interne draad. Wanneer u twijfelt, snijdt u een koord open en onderzoekt u de aard en het aantal strengen en vergelijkt u deze met een hoogwaardig powercord van E&T.

Gebruik van puur koper

 Veel powercord productiebedrijven en leveranciers gebruiken andere materialen dan koper, omdat die materialen goedkoper zijn. Zorg altijd dat in de powercords pure koper wordt gebruikt. Want dit is een materiaal van hoge elektrische geleidende kwaliteit en garandeert een langere levensduur van de powercords. Om niet-pure koperstrengen te identificeren, schraapt u de streng met een zakmes. Als u bijvoorbeeld een zilveren kleur tegen het koper ziet, dan is de draad niet puur van  koper gemaakt. Er is dan bijvoorbeeld copper cladded aluminium gebruikt.

Onderzoek de pluggen

Een nieuwe trend is om holle pinnen in de plug te gebruiken om zo kosten te besparen op materialen. Tik eens tegen de pinnen met je vingernagel of een schroevendraaier om te zien of dit hol klinkt. Daarnaast, de pinnen moeten schoon en vrij van corrosie zijn. Goedkopere materialen oxideren namelijk snel en dit zorgt voor meer weerstand en een hogere kans op brandgevaar.

De E&T belofte

Bij E&T verzekeren we de levering van goede kwaliteit powercords of te wel stroom- en voedingskabels en helpen we u graag met het aanbevelen van verschillende soorten. Als u problemen in het verleden had en/of uw huidige powercords zijn aan vervanging toe, dan zijn we u ook graag van dienst. Wenst u meer informatie kijkt verder op onze speciale powercord website of neem direct contact op en bel +31(0)70 – 4141650.

 

 

Goede powercords, dat is pure noodzaak!