Webshops voor zakelijke klanten:

Hirose en Harting werken samen aan industriële High Speed connectoren

01-03-2017 - Nieuws

Hirose en Harting werken samen aan industriële high Speed connectoren. Zij slaan de handen in één voor de ontwikkeling en productie en marketing van robuuste Ethernet bekabeling voor het industrieel Ethernet. Zo gaan zij samen een hele compacte High Speed industriële connectorserie die voldoet aan de internationale IEC/PAS 61076-3-124. Deze zogenaamde IX serie is het antwoord op de internationale digitalisering en anticipeert op de talloze toekomstige IoT (Internet of Things) applicaties.

Bekendmaking tijdens de Elektronica München

Tijdens de Elektronica München hebben de President Kazunori Ishii van Hirose en Philip Harting, voorzitter van de Board van Harting het belang van deze samenwerking en het belang daarvan verder toegelicht en de wereldwijde ondersteuning naar de bestaande en toekomstige klanten uitgesproken om de voortgaande miniaturisatie en high speed connectoren en systemen toegezegd. De IX serie zal snelheden tot 10 Gbit ondersteunen.

Beter, sneller en kleiner dan de bekende RJ45 connectoren

Wie kent de meest bekende en gestandaardiseerde RJ45 connectoren voor data- en telecommunicatie eigenlijk niet? De nieuwe IX serie zal beter, sneller en kleiner worden dan de bekende RJ45 data connectoren. De IX realiseert een ruimte besparing tot ca. 70 %. Dankzij deze kleine en zeer robuuste vormgeving komt het industrieel Ethernet steeds meer binnen handbereik van machinebouwers en de industriële omgeving. Beide bedrijven bevestigden dat de productie in april 2017.

Toepassingen

De IX serie zal voornamelijk toegepast worden in industriële communicatie systemen zoals PLC’s, controllers, drives, robotica en industriële camerasystemen. Door het ontwerp van de contacten is de IX serie ook uitermate geschikt voor Power over Ethernet en categorie 6A data applicaties.

Wenst u meer informatie?

Indien u meer gratis informatie wenst, dan kunt u hieronder contact met ons opnemen of een offerte aanvragen . Wij informeren u graag of voorzien u graag te zijner tijd van samples.

 

 

 

Hirose en Harting werken samen aan industriële High Speed connectoren