Webshops voor zakelijke klanten:

Hoe veilig is uw Data Center en uw PDU data?

05-24-2018 - Nieuws

Hoe veilig is uw Data Center en uw PDU data? Hieronder leest u over de oplossingen die E&T op het gebied van veiligheid aanbiedt om uw data en de beschikbaarheid van uw systemen extra te verzekeren met slimme PDU’s. Klik hier voor een gratis 1-uurs consult of lees verder.

Waarom is databeveiliging in het Data Center zo belangrijk? Beveiliging is een van de eerste factoren die klanten belangrijk vinden, wanneer ze een Data Center evalueren. Bedrijven die hun data uit handen geven aan externe partijen, willen namelijk zekerheid. Ze willen in de eerste plaats dat er zorgvuldig met hun data wordt omgegaan en dat onbevoegden niet aan hun systemen en data kunnen komen.

E&T biedt PDU’s aan die extra veiligheid en zorgvuldigheid bieden naast de gewone maatregelen die een Data Center al biedt. Want u dacht toch al dat het goed zat met die beveiliging? Maar er kan meer! Lees nu verder wat de PDU’s van E&T extra voor u betekenen. Een goed beveiligd Data Center verzekerd klanten dat hun data uit  handen blijft van derden en onbevoegde partijen.

Een van de PDU series die E&T aanbiedt is de Raritan PX Intelligent PDU’s. Maar wat betekent dit nou precies voor uw Data Center en de data veiligheid?

Verschillende beveiligingsopties

Er zijn verschillende beveiligingsopties die een standaard PDU te bieden heeft om de data veiligheid te garanderen. De extra opties die de Raritan’s PX Intelligent serie te bieden heeft, zijn er om optimale beveiliging te garanderen., wat vooral belangrijk is voor onder andere Mission Critical bedrijfsapplicaties. Maar welke opties bieden deze gegarandeerde veiligheid en wat zijn de toepassingen ervan?

Encryptie

Een van deze opties is encryptie van de data die ontvangen of verzonden wordt door en de tussen PDU’s. Het is van groot belang dat deze data veilig versleuteld is. Dit is voornamelijk van belang wanneer de PDU’s verbonden zijn met het management netwerk en/of productie netwerk. De Raritan PX Intelligent PDU’s hebben de mogelijkheid om standaard communicatie te versleutelen. Zo kunnen onbevoegden bijvoorbeeld niet een mission critical applicatie, die op Raritan PDU’s draait remote uitschakelen of zelfs een hele datazaal plat leggen.

Firewalls

Verder maken de Raritan’s PX Intelligent PDU’s gebruik van  firewalls. Gebruikers en systemen hebben toegang tot verschillende segmenten van het netwerk via een of meerdere firewalls. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang tot de energievoorziening van de PDU’s en hiermee de servers krijgen. De PDU’s in een Data Center hebben toegang tot het netwerk voor verschillende redenen. Dit kan van een simpele data collectie tot kritische alert notificaties zijn. Het is cruciaal om onbevoegde partijen toegang te weigeren om welke reden dan ook. De PDU’s bieden de volgende firewalls om deze toegang te vermijden.

 • IP-Based Access Control Lists (IP ACL)
 • Role-Based Access Control (RBAC)

Specifiek wachtwoordbeleid

De Raritan PX Intelligent PDU’s bieden ook een specifiek wachtwoordbeleid. Tussen alle beveiligingsopties zijn wachtwoorden nog steeds een cruciaal component, wanneer het komt op de veiligheid van data. Onze Raritan PDU’s bieden verschillende manieren om sterke wachtwoorden te verzekeren en ze up to date te houden:

 • Ze verplichten de verandering van het standaard wachtwoord, want het standaard wachtwoord is namelijk het gemakkelijkste om te hacken en hackers toegang te geven over de PDU’s
 • De wachtwoorden moeten uit minimaal 8 karakters bestaan, met implementatie van kleine letters, hoofdletters, nummers en speciale tekens om optimale veiligheid te verzekeren.
 • Het wachtwoord verouderd en biedt hackers meer kansen om de code te breken. Dit dwingt men om het wachtwoord te veranderen om een bepaalde periode. De laatste 3 wachtwoorden mogen niet gebruikt worden, dit is om meer veiligheid te garanderen en houdt hackers op afstand.

Certificaten

Certificaten die de PDU’s hanteren zijn ook van belang. PDU’s zijn ten alle tijden toegankelijk over publieke netwerken. Om de veiligheid te verhogen, bieden digitale certificaten een verhoogde beveiligde connectie. Dit verzekerd dat toegankelijke partijen ook daadwerkelijk geautoriseerd toegang hebben. De digitale certificaten geven voornamelijk beveiliging tegen man-middle attacks. Twee grote certificaten worden door de Raritan PDU’s toegepast, te weten:

 • CA certificates
 • Self-signed certificates

Diverse algemene beveiligingsopties

Raritan’s PX Intelligent PDU’s bieden verder nog diverse algemene beveiligingsopties. De Raritan PDU’s hebben verschillende beveiligingsopties toegevoegd om zo netwerk inbreuken te vermijden. Het is cruciaal om het netwerk tegen inbreuk te beveiligen en de volgende opties helpen hierbij:

 • Inactieve sessies zijn getimed, om zo onbevoegde toegang te voorkomen
 • Wanneer inloggen niet lukt, wordt de toegang geweigerd en geblokkeerd
 • Er zit een beperking op de logingegevens van verschillende klanten
 • Service overeenkomsten zijn toegepast, die de gebruiker moet accepteren voor dat die kan inloggen.

 De Raritan PDU’s die E&T aanbiedt geven dus verschillende oplossingen om data zo veilig mogelijk te houden.

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie en meer te weten te komen wat andere PDU’s, die E&T levert, te bieden hebben op het gebied van veiligheid of ons assortiment?  klik dan hier of neem  dan direct contact op en bel +31(0)70 4141650 of neem al vast en kijkje op www.pdushop.nl

 

 

Hoe veilig is uw Data Center en uw PDU data?