Webshops voor zakelijke klanten:

Industriële infraroodverwarming voor hoge ruimten

10-14-2021 - Nieuws

E&T heeft meer dan 500 verschillende typen en uitvoeringen van infraroodverwarming. Zo heeft E&T een uniek pakket van industriële infraroodverwarming voor hoge ruimten.

 

Hoe hoger de ruimte, des te meer rendement met infraroodverwarming

Hoe hoger de ruimte is, des te meer rendement kunt u met infraroodverwarming bereiken! Want in de praktijk blijken hoge ruimtes met conventionele techniek moeilijk op een rendabele manier te verwarmen. Dit komt omdat warme lucht van nature opstijgt en daarmee ontstaat met conventionele techniek een luchtcirculatie, waarmee de werkruimtes vaak koud blijven t.o.v. de hogere lagen in een hoge ruimte. Met infrarood verwarming daarentegen kan ten eerste veel gerichter en ten tweede veel meer plaatselijk en tijdelijk verwarmd worden. Dit is efficiënter dan constant een hele ruimte onnodig verwarmen en vooral boven de 2 meter, waar meestal nooit iemand is.

 

Stel u heeft een ruimte van 8 meter hoog

Stel u heeft een ruimte van 8 meter hoog en het vloer oppervlak is 20 * 50 meter. Een atrium of een fabriekshal bijvoorbeeld. In de ruimte lopen en werken mensen een gedeelte van de tijd of op bepaalde plaatsen in die ruimte. Verwarming van de lucht boven de 2,5 meter is eigenlijk al niet meer nodig. Het is direct duidelijk dat er een inhoud van 5,5* 20 * 50 meter ( 5.500 kubieke meter! onnodig verwarmd wordt! Als er al verwarming is, dan gaat dat vaak met oude grote gasgestookte verwarmingselementen en ventilatoren die de warme lucht geforceerd en met veel extra energie naar beneden blazen. Met de industriële infraroodverwarming van E&T heeft u direct de mogelijkheid om veel energie en koste efficiënter te verwarmen.

EIA investeringsaftrek

Indien de industriële infraroodverwarming van E&T toegepast wordt in hoge ruimten, dan kunt u ook gebruik maken van de EI investeringsaftrek. Zo wordt het nog interessanter om te kiezen voor de industriële infraroodverwarming van E&T.

Industrieel en ook een mooie vormgeving

De industriële infraroodverwarming van E&T heeft een industriële IP klasse en heeft daarnaast ook een mooie vormgeving.

 

Lange golfstralers

In tegenstelling tot vaak gebruikte korte golf infraroodverwarming, de bekende oranje en roodstralers, maakt E&T voor deze toepassing gebruik van lange golfstralers. Deze zijn juist voor hoge ruimtes efficiënter dan korte golfstralers. In specifieke situaties combineert E&T dit ook met andere midden en korte golf stralers uit haar assortiment. Zo kan E&T voor iedere situatie een oplossing bieden.

ATEX

Mochten er explosiegevaarlijke situaties zijn, dan heeft E&T tenslotte ook nog een ruim assortiment met ATEX infraroodverwarming.

 

Wenst u meer informatie over industriële infraroodverwarming?

Indien u meer informatie wenst over de industriële infraroodverwarming van E&T? Neem dan direct hier contact met ons op of bel +31(0)70 4141650.

 

 

 

Industriële infraroodverwarming voor hoge ruimten