Webshops voor zakelijke klanten:

Internet of things vereist nieuwe aanpak

07-26-2016 - Nieuws

We staan met elkaar aan de vooravond van een nieuwe IT-revolutie. Namelijk die van the internet of things. Hiermee bedoelen we dat heel veel apparatuur met het internet verbonden zal zijn. Met veel machines gebeurt dit nu al. Denk aan de koppeling van de scanner met uw computer.

Maar u kunt ook denken minder voor de hand liggende zaken. Zoals lantaarnpalen, uw wasmachine en de elektriciteitsmeter.

Koppelen aan het internet

Zowel bij u thuis als in het bedrijf zal de trend zich gaan voortzetten om apparatuur aan het internet te koppelen. In een aantal gevallen zorgt dit naast gemak, ook voor verduurzaming en kostenbesparing. Denk aan slimme oplossingen, waardoor er minder energie verspild wordt. Zowel bij u thuis als bij u in het bedrijf zal er om diverse redenen meer gekoppeld gaan worden aan het internet.

Trend uitbreiding datacentercapaciteit

Hiermee wordt ook de trend ingeluid om de datacentercapaciteit verder te gaan uitbreiden. Hierbij zal u stil moeten staan bij uw ICT-infrastructuur en de energiebehoefte. Want meer data houdt in dat er moet worden nagedacht over bepaalde zaken voordat er wordt uitgebreid. Hoe gaat de architectuur van de datacenter eruit zien? Wat wordt de capaciteit van de koper- en glasvezelkabels? Gaat u voor categorie 6, 6A, 7, 7A of zelfs 8? En hoe kiest u de juiste capaciteit en optische koppelvlakken?

Alternatieven op een rij

E&T kan u hierbij helpen door de alternatieven goed voor u op een rij te zetten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Hetzelfde doen wij op het gebied van energievoorziening. We halen de kritische zwakke punten uit het design en zorgen dat u online, 24 uur per dag en op ieder gewenst moment, informatie over het gebruik van elke server kunt ophalen. Van alle gemakken voorzien, duurzaam en kostenbesparend!

Lees meer over deze ontwikkelingen in onze whitepaper. Deze kunt u opvragen bij één van onze E&T adviseurs.  Klik hier om contact op te nemen!

Internet of things vereist nieuwe aanpak