Webshops voor zakelijke klanten:
Data & telecommunications
Data & telecommunications

Data & telecommunications

Als er een markt is waar men continu innoveert, dan is het wel die van de data & telecommunications. Technologieën blijven zich hier razendsnel ontwikkelen. Hierdoor verandert de vraag naar producten en komen bedrijven voor uitdagingen te staan. Zo blijft de vraag naar meer capaciteit stijgen! E&T biedt nu al de nieuwste categorie 8 kopernetwerken en OM3 en OM4 glasvezeloplossingen voor data centers aan. Op de werkplekken gebruikt men nu vrijwel alleen nog maar categorie 6 (Cat.6) en 6A (Cat.6A) UTP- en FTP-shielded toegepast, zodat je met de E&T oplossingen hogere datasnelheden kunt realiseren. Cat. 6, Categorie 6A,.7,  7A en Categorie .8 netwerken past men vooral in de nieuw te bouwen en te upgraden data centers toe. Maar ook in de telecommarkt is E&T een graag geziene partner voor alle grote nationale en internationale spelers.

Normen

E&T speelt pro-actief in op de normen in de data & telecommunications markt door te blijven zoeken naar innovatieve en intelligente oplossingen. Zo hebben wij state of the art data center kabel en data center power kabels met locking voor betrouwbare voeding van uw servers of MPO oplossingen om te patchen en te rangeren.  Steeds vaker worden MPO kabels voor backbones gebruikt en E&T glasvezel assemblies om de high tech en steeds sbeller wordende apparatuur met het netwerk te verbinden. Pre-terminated MPO en glasvezel kabels voor de backbones worden vaak door E&T op maat ontworpen en geleverd. E&T is het adres voor u voor certificeerbare datakabels, eenvoudig af te monteren RJ45 connectoren, fiber patch panels en certificeerbare datanetwerken volgens de ISO 11801 standaard, tot het verbinden van pre-terminated (vooraf gemonteerde) kabels of het verzorgen van data bij een vliegveld of een bedrijfspand met meerdere verdiepingen.

Allemaal volgens de NEN 50173-1, NEN 50173-2, NEN 50173-3, NEN 50173-4 en NEN 50173-5. Ook nemen wij de bekabelingstandaarden CLC TR 50174-99 en EIA / TIA 568 B eveneens in acht. Hierdoor voldoen wij altijd aan de meest actuele standaarden.

Standaarden

Wij passen de draadloze netwerkstandaarden IEEE 802.11AC, 802.3BG 40 Base-T en 802.3BY 25G toe.  En 40 Base-T en 100 Base-T voor datacenters. Ook voor kabelsystemen en losse componenten voor telecomsites, switching- en Data Centers en data warehouses kunt u bij ons terecht, omdat E&T specialist op dit gebied is. Natuurlijk volgens de nationale en internationale standaarden!

Bij glasvezelkabels werken wij natuurlijk volgens ISO 14763-3 en IEC 61280-4-1 bij multimode testing. Daarnaast passen wij ook andere normen toe, indien van toepassing. E&T zorgt voor oplossingen op maat.

Zorgeloos bellen en internetten? Maak uw bedrijf met E&T klaar voor de toekomst. Bekijk hieronder de bijpassende producten en diensten!

Producten overzicht

Preterm glasvezel- en koper maatwerkbekabeling

Pretermglasvezel- en koperkabels zijn speciaal op maat gemaakte kabels.

Na goedkeuring van de prototypen en tekeningen door u en E&T, worden de pretermglasvezel- en koperkabels van de gewenste connectoren voorzien. Voordat de kabels uitgeleverd worden, zijn ze dus volledig gemeten en getest.

Lees verder over deze productgroep
(Q)SFP optical transceivers met professioneel advies bij E&T

(Q)SFP optical transceivers met professioneel advies bij E&T. Voor diverse klanten is dit al bekend, maar voor vele andere klanten nieuws. De kwaliteit van data- en telecomnetwerken wordt steeds belangrijker. E&T weet dat als geen ander, want we zijn al sinds de jaren 80 een van de belangrijkste spelers in de Benelux markt. Als fiber […]

Lees verder over deze productgroep
DAC kabels bij E&T

Nu ook DAC kabels bij E&T. DAC kabel of te wel Direct Attach Cable zijn bij E&T in vele varianten verkrijgbaar en van zeer hoge kwaliteit. E&T biedr u een compleet assortiment DAC kabels aan tegen goede prijzen en duidelijke en goede garanties. Wat is het verschil tussen DAC kabels en fiber kabels? Het belangrijkste […]

Lees verder over deze productgroep
Patch- en aansluitkabels

Patch- en aansluitkabels zijn eigenlijk de ontbrekende schakels van een complete verbinding.

Vaak wordt hier onvoldoende aandacht aan geschonken, terwijl bij patch- en aansluitkabels de invloeden van buitenaf het grootst zijn. Denk aan veelvuldig rangeren, buigen, chemicaliën en andere stoffen die impact hebben op de levensduur.

Lees verder over deze productgroep
Antenne oplossingen

Constant en overal bereikbaar zijn is nu gemeengoed. De vraag naar meer capaciteit blijft maar stijgen. Daarnaast zijn er andere connectiviteitsuitdagingen, zoals het beschikken over bereik in grote of meerdere ruimten.

E&T kan speciale antennes aan u leveren zodat u ook in bijzondere omstandigheden gebruik kunt maken van een goede verbinding. Denk aan een pand met veel verdiepingen of aan stadions, stations en evenementterreinen.

Lees verder over deze productgroep
Patchpanelen

Met patchpanelen kunnen verbindingen gemakkelijk onderbroken en weer opnieuw gerangeerd worden. Denk aan verhuizingen van medewerkers, telefoonaansluitingen of machines.

Met beperkte middelen kan er gemakkelijk een nieuwe verbinding opgezet worden.

Lees verder over deze productgroep
Glasvezelkabel

Glasvezelkabel is een kabel die steeds vaker in de data-, telecom- en elektronicatoepassingen gebruikt wordt om haar zeer goede transmissie-eigenschappen.

Het is vrijwel immuun voor allerlei invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld elektromagnetische golven en straling.

Lees verder over deze productgroep
Power cords

C13, C14, C19 en C20 power cords zijn standaardkabels of speciale voedingskabels voor machines, computers of servers. Ze zorgen voor de aansluiting van apparatuur op het lichtnet. E&T heeft daarnaast ook industriële IEC60309 power cords oftewel stroomkabels die ook veelvuldig voor PDU’s (Power Distribution Units) in datacenters, colocaties en ICT ruimtes gebruikt worden.

E&T biedt ze met vele locking systemen aan om de continuïteit van de voeding te waarborgen. Power cords zijn leverbaar in diverse kleuren, om het onderscheid van verschillende voedingscircuits direct zichtbaar te maken.

Lees verder over deze productgroep
Slimme toegangscontrole systemen met koortsherkenning

E&T introduceert nu slimme toegangscontrole systemen met koortsherkenning voor bedrijven, kantoren, laboratoria, openbare ruimtes en winkels en scholen. Met deze techniek kunnen we de neiuwe 1,5 meter economie zo snel mogelijk weer opstarten. Comba ontwikkelt en fabriceert het zogenaamde Scanvis systeem. E&T is exclusief distributeur voor de Benelux.   Scanvis biedt een slimme en kosten- […]

Lees verder over deze productgroep
Actieve DAS systemen van Comba telecom voor betere telecomdekking

E&T is uw specialist voor complete telecom oplossingen. Ook op het gebied van actieve DAS systemen heeft E&T een compleet pakket aan actieve en passieve DAS systemen.

Lees verder over deze productgroep
Intelligente Power Distribution Units (PDU)

Intelligente Power Distribution Units (PDU) van Raritan zorgen voor de distributie en meting van elektrische energie in ICT-ruimten en datacenters naar de servers en andere apparatuur.

Slimme PDU’s bieden de mogelijkheid om zowel op inlet- als outletniveau, 24 uur per dag het stroomverbruik van een server te meten en te schakelen. Tevens kan de verdeling over de fasen worden gemeten, net als de gelijkmatigheid van de belasting.

Lees verder over deze productgroep
Cabling systems

Cabling systems zorgen voor een gestructureerde en applicatie-onafhankelijke infrastructuur in gebouwen, datacenters en op terreinen.

De cabling systems bieden een betrouwbare infrastructuur om data, telecom, video en andere informatie te versturen en te ontvangen. Ze zijn universeel toepasbaar en merk-onafhankelijk van (toekomstige) apparatuur.

Lees verder over deze productgroep
Cabling en energy management, DCIM

Cabling en energy management, DCIM zijn softwareoplossingen waar bekabelingsystemen en de PDU’s en de omgevingsfactoren, zoals temperatuur en luchtvochtigheid inzichtelijk gemaakt en beheerd kunnen worden.

Hierdoor kunt u overzicht houden over uw Installed Base en energieverbruik en uw middelen planmatiger inzetten.

Lees verder over deze productgroep
KVM, audio & video en andere apparatuur

E&T heeft een breed aanbod aan KVM, audio & video en andere apparatuur, topmerken van hoge kwaliteit die gunstig geprijsd zijn.

Lees verder over deze productgroep
RFID en wifi

The Internet of Things is en blijft actueel. Denk aan remote aansturing, machines die met elkaar communiceren, updates en preventief onderhoud.

Om de apparaten met elkaar te laten communiceren is aansluiting op het internet noodzakelijk. Om deze verbindingen te maken zijn geavanceerde technieken nodig.

E&T helpt u met RFID-identificatie en wifi-connecties voor al uw apparatuur!

Lees verder over deze productgroep
Beveiliging

Beveiligingscamera’s beveiligen onze materiële en immateriële zaken en kunnen ingezet worden als preventie tegen diefstal, vandalisme, terreur en geweld.

Lees verder over deze productgroep
Koperkabel

Koperkabel zorgt voor het transport van energie, signalen en informatie, of stuurstroom voor machines.

Lees verder over deze productgroep
Gereedschappen en testapparatuur

Met gereedschappen en testapparatuur kunnen de materialen van E&T verwerkt, aangesloten en getest worden.

Lees verder over deze productgroep
Kabelgoten

Met behulp van kabelgoten worden glasvezelkabels in grote ICT-ruimtes of datacenters los van alle andere kabeltracés gelegd. Hiermee wordt voorkomen dat er beschadigingen optreden.

Lees verder over deze productgroep
Maatwerk data- en telecommunicatie

Het kan voorkomen dat u een situatie aantreft waarbij een standaardoplossing niet voldoet.

Het komt ook voor dat u in eerste instantie denkt aan een standaardoplossing, maar dit in de praktijk niet zal werken als er rekening wordt gehouden met bepaalde factoren. Denk aan specifieke omgeving- of toepassingseisen, het onderhoud en de toekomstige ontwikkelingen.

E&T kan u helpen aan de perfecte maatwerkoplossing voor uw ICT of andere apparatuur.

Lees verder over deze productgroep
Behuizingen

E&T heeft een breed assortiment met diverse oplossingen voor uw datacenters, serverkasten, optical distribution frames, kabelsystemen, telecomsites, switching- en datacenters en data warehouses.

De behuizingen beschermen tegen omgevingsinvloeden.

Lees verder over deze productgroep
Data en telecommunicatie connectoren

E&T heeft een breed aanbod van data en telecommunicatie connectoren voor u beschikbaar, geselecteerd bij topleveranciers en tegen goede prijzen.
Connectoren kunnen gebruikt worden bij kabelsystemen en losse componenten voor telecomsites, switching- en datacenters en datawarehouses.

Lees verder over deze productgroep
Betaalbare professionele routers

Routers zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse ICT en telecom wereld. E&T heeft een beknopt, maar uiterst selectieve keuze aan betaalbare professionele routers toegevoegd aan haar assortiment. Ten eerste zijn er toepassingen voor onder andere fleet management en beheer van vending machines of betaalautomaten. Daarnaast worden ze vaak gebruikt voor field service organisaties en […]

Lees verder over deze productgroep
Monitoring met Fiber Bragg Grating (FBG) technologie

Wellicht hebt u er nog nooit van gehoord, maar Fiber Bragg Grating (FBG) technologie biedt veel mogelijkheden om systemen te monitoren en zodoende afwijkingen snel en zeer betrouwbaar te detecteren.   Fiber is zeer betrouwbaar en van een hoge constante kwaliteit Mensen die met fiber te maken hebben, weten dat fiber zeer betrouwbaar en van […]

Lees verder over deze productgroep
Bedrijfszekere UPS systemen van APC bij E&T

Kijk nu naar de bedrijfszekere UPS systemen van APC. E&T is select partner reseller voor APC UPS systemen en PDU’s. Met deze UPS systemen kunnen wij zorgen dat uw energie voorziening voor bedrijf kritische apparatuur langer in stand blijft. Voor zeer langdurige opvang raden wij het gebruik van generatoren aan.   Typen UPS systemen E&T […]

Lees verder over deze productgroep

Diensten voor de geselecteerde markt

Site-survey en probleemanalyse

Tijdens een project is een site-survey en probleemanalyse in veel gevallen het begin van een uitgebreide kennismaking met E&T. We nemen de tijd om erachter te komen welke oplossingen het beste bij u passen. Ook kijken we naar uw specifieke wensen.

Lees verder
Advies

E&T geeft u advies bij verschillende vraagstukken. Hoe kan mijn bedrijf verduurzamen? Hoe moet ik mijn datacenter inrichten? Is er wel voldoende verlichting op de werkplekken? En hoe speel ik in op toekomstige ontwikkelingen?

Lees verder
Opstellen eisenpakket

De technische specificaties worden door E&T in kaart gebracht bij de fase opstellen eisenpakket. We kijken daarbij verder dan de eisen van vandaag. Het gaat meer en meer om strategisch design aan de hand van toekomstige eisen van de echte eindgebruiker. Zeg maar de vraag achter de vraag om dit goed in kaart te brengen. […]

Lees verder
Engineering

E&T helpt u met uitgebreide support tijdens de engineeringsfase. In deze fase worden de technische details goed uitgewerkt en op papier gezet, waardoor het uiteindelijke product vorm krijgt en de specificaties beoordeeld kunnen worden. Engineering kan worden gecombineerd met een site-survey & probleemanalyse. 

Lees verder