Webshops voor zakelijke klanten:

Martin Vlot, CEO

Martin Vlot is een veelzijdige CEO. Hij vindt het belangrijk om E&T te laten fungeren als een technisch specialist, die moeiteloos de behoeftes van haar klanten in kaart brengt en met passende oplossingen komt. Wij bieden oplossingen met garanties!

Martin Vlot: “Klanten zoeken een partner die zich in hun situatie verplaatst en meedenkt”:

Als de klanten denken aan E&T, denken ze aan een partij die het oplost: daar kan ik op bouwen. Een gelijkwaardige partner, die meedenkt en advies en producten op maat levert.

Goede relaties

Martin Vlot hecht veel waarde aan goede relaties met zowel de klanten als de leveranciers.

Doordat we laagdrempelig, oplossingsgericht en technisch zijn, kunnen we maatwerk leveren dat past bij de klant. Het levert win-win situaties op, omdat er is nagedacht over de toekomst van en kostenbesparing voor de klant.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Martin denkt echter niet alleen aan kostenbesparing, maar ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De wereld wordt leeggevist, leeggeroofd en vervuild. Ik heb ook een sterke persoonlijke motivatie om bij te dragen aan de maatschappij. Dat kost geld en tijd, maar we zullen moeten veranderen in het belang van de toekomst van ons nageslacht en de mensheid. Onze klanten waarderen dat E&T constant innoveert. Ze kijken vaak verder dan de eerste investering.

MVO speelt al een jaar of 10 binnen E&T. Inmiddels heeft E&T aansluiting bij MVO Nederland en Het Groene Brein en de Groene Zaak. Ons doel is om met elkaar ervoor te zorgen dat er minder energie verspild wordt”.

Martin geeft het belang van aanpassing aan:

Dat houdt in dat je niet achterover kunt leunen. Door de jaren heen hebben we veranderingen meegemaakt in de markt. E&T wil blijven inspelen op toekomstige veranderingen. Always improving!

Martin Vlot licht toe:

Goed is niet goed genoeg, we blijven zoeken naar innovatieve oplossingen, zodat we maatwerk kunnen leveren aan de klant.

Daarnaast spelen andere gewoonten een rol. De maatschappij is gewend aan comfort.

De wegwerpmaatschappij wordt steeds meer zichtbaar. Denk aan een TV die niet meer werkt: vaak wordt het hele apparaat weggegooid, terwijl een kapotte schakelaar de boosdoener kan zijn. E&T wil producten leveren om dergelijke verspilling te voorkomen.

Duurzaamheid en innoveren

Martin vervolgt:

We willen de klant helpen bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van data- en telecommunicatie, duurzame energie, industriële elektronica en slimme oplossingen. Maar we kijken ook naar de lange termijn en de omgeving.

Door goed te luisteren naar de klant, en op zoek te gaan naar de vraag achter de vraag, komen we tot een maatwerkoplossing. E&T houdt rekening met de aanschafprijs, maar ook met de onderhoudskosten.

E&T heeft in het pand veel aandacht besteedt aan duurzaamheid.

Een goed milieu begint bij jezelf. Bij E&T hebben we diverse duurzame oplossingen toegepast. Daar zijn we nog steeds mee bezig!

Zo wordt er gebruik gemaakt van een Energie Monitoring Systeem en  infraroodverwarming. Ook wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen voor duurzame opwekking van elektriciteit. In het plafond is ledpaneelverlichting geïntegreerd. Op de parkeerplaats voor het bedrijfspand wordt gebruik gemaakt van lantaarnpalen op zonne-energie en ledverlichting. Elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen door middel van laadpalen.

We staan positief tegenover elektrisch vervoer en andere innovatieve oplossingen, dus wie weet wat er in de toekomst allemaal bijkomt. Daarnaast hebben we het ICT-netwerk volledig zelf ontworpen en gezorgd voor slimme bekabelingsoplossingen.

Hoge kwaliteit

Kwaliteit is erg belangrijk bij E&T. Er wordt gebruik gemaakt van A-merken of het eigen E&T merk. Bij het eigen merk gaan diverse kwaliteitscontroles aan vooraf, voordat het product verhandeld kan worden. Daarnaast zijn er internationale trends die worden opgelegd door de industrie en de overheid, zoals ROHS en REACH, vanwege het beperken van giftige stoffen bij de productie. Martin vertelt enthousiast:

We zijn ook betrokken bij het productieproces van een klantoplossing. Vooral als het gaat om nog niet bestaande oplossingen, die speciaal voor de klant worden ontwikkeld. Dat zijn uitdagende en ook heel leuke projecten om te doen!

Veel E&T leveranciers voldoen aan ISO 14001 en aan ethische normen. Om al die kwaliteitseisen te waarborgen, is E&T al vroeg in het proces betrokken.

Martin legt uit:

Het begint bij het ontwerp en de keuze van de strategische leveranciers. In het voortraject kunnen we al veel zaken controleren. Welke stoffen worden gebruikt en waarom, hoe zit het bedrijf in elkaar? Momenteel zijn we bezig met circulaire economie, dat wil zeggen het laten ontwikkelen van producten, die kunnen worden hergebruikt.

De samenwerking met leveranciers is voor E&T dus erg belangrijk.

We besteden veel tijd aan onze klanten en partners, maar ook aan onze leveranciers. Dat is nodig om de communicatie prettig en efficiënt te houden. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat het gewenste product wordt geleverd.

Ook binnen E&T wordt veel aandacht besteedt aan de kwaliteit.

We worden door het onafhankelijk bureau SGS ge-audit. Ook beschikken we over een afdeling technisch- en kwaliteitsmanagement. Denk aan de controle op processen, wet- en regelgeving.

Martin Vlot omschrijft de cultuur bij E&T als informeel en op een prettige manier direct. Daarnaast is er veel afwisseling.

Geen dag is hetzelfde bij E&T. De ene dag zijn we bezig met zonnepanelen, de andere keer met een innovatieve oplossing zoals de Flex Safety Lights. We blijven ons ontwikkelen. Goed is niet goed genoeg. We willen het smart voor u maken. Maatwerk, met oog voor MVO. E&T is: Always improving!

Meer weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem gerust contact op voor kennismaking en ervaar ook zelf hoe wij u kunnen helpen!

Martin Vlot, CEO