Webshops voor zakelijke klanten:

Ron Koenraads, Product Markt Business Development Manager

Met veel plezier geeft Product Markt Business Development Manager Ron Koenraads alle informatie die u nodig heeft over technische producten en diensten van E&T. Dat doet hij in begrijpelijke taal en al 25 jaar.

Ik ben niet de gelikte verkoper in een strak pak, maar een sparringpartner voor alle niveaus.

Adviseur op alle niveaus

Door zijn opleiding Elektronica en Mechanica kon Ron zijn kennis van techniek combineren met klantcontact. Bij E&T startte hij binnen de afdeling Verkoop Binnendienst en groeide door naar een buitendienstfunctie.

Ik moet wel begrijpen waar het om gaat, anders kan ik de klant niet goed van advies voorzien. Daarom komt die technische achtergrond mooi van pas.

Uiteindelijk groeide hij door tot Sales Manager. Het oplossen van problemen en het geven van advies, in combinatie met teamwork, bleek namelijk goed bij hem te passen. Hij is echter nog lang niet uitgeleerd.

Ik werk misschien wel al een tijdje bij E&T, maar sta altijd open om meer te leren. Ontwikkelen en innoveren is erg belangrijk, iets wat ook bij E&T past.

Partner

Ik vind het belangrijk om te fungeren als een partner. Voor zowel de klant als de leverancier. Daarom zijn intensieve relaties belangrijk. Het komt vaak voor dat ik zelfs buiten werktijd nog bezig ben om iets uit te zoeken wat in het belang van de klant is. Dat komt ook omdat de ideeën op de vreemdste momenten naar boven komen. Creativiteit kun je niet altijd sturen.

Hij legt uit:

Luisteren naar de klant is cruciaal. Door goed te luisteren kun je komen tot de vraag achter de vraag. Als we tot advies en oplossingen op maat komen, geeft dat een goed gevoel!

Ondanks dat langetermijnrelaties erg belangrijk zijn, wordt er indien nodig snel gehandeld.

Stel, de klant heeft een verbindingsprobleem. Dan is het mijn uitdaging om erachter te komen waardoor dit wordt veroorzaakt. Daarnaast wil ik er zo snel mogelijk voor te zorgen dat de klant de juiste oplossingen krijgt, zoals een bepaald type connector, kabelassembly of verlichting.

Innovatie

E&T is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen.

Soms valt alles op zijn plek. Van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, infraroodverwarming en ledverlichting tot aan innovatieve ideeën. Denk aan de E&T Flex Safety Lights die geplaatst zijn bij ondergrondse afvalcontainers. Deze ledverlichting is verplaatsbaar en energiezuinig. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en een geïntegreerde accu waardoor de verlichting ’s avonds ook werkt. Op deze manier wordt men ontmoedigd om afval naast de containers te dumpen, omdat het licht aangaat als je er langs loopt. Door de combinatie van techniek, duurzaamheid en smart heeft E&T een oplossing kunnen leveren die bijdraagt aan de veiligheid!

We blijven daarnaast sterk in bekabelingsoplossingen, waar E&T mee is begonnen. Er komen steeds meer innovaties bij. Iedere dag doe ik weer meer kennis op!

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op. Ik geef graag advies op maat!

Ron Koenraads, Product Markt Business Development Manager