Webshops voor zakelijke klanten:

Nieuwe draad naar PCB connectoren

11-12-2016 - Nieuws

DF52 Series, 0.8 mm pitch, robuuste draad naar PCB connectoren

 E&T introduceert nu voor u de DF52 connector serie van Hirose, een van s ’werelds grootste connector fabrikanten. De DF52 serie is een robuuste en ruimte besparende connectorserie bedoeld om verbindingen tussen de printplaat en de externe bedrading te maken. De serie bestaat uit krimp pluggen en haakse receptables.

Om ruimte te besparen is er ook bij deze serie erg gelet op de maatvoering, wat Hirose ook deze keer goed gelukt is met een hoogte profiel van slechts 1,75 mm en een diepte van 4,1 mm. Daarbij heeft Hirose er ook nog voor gezorgd dat de behuizing extra sterk en dikker is gemaakt om breuk te voorkomen en weerstand te bieden tegen mechanische belastingen tijdens het bedradingsproces. Hirose is daarbij ook nog geslaagd om de kabeltreksterkte te verhogen tot zelfs 20 N voor de 17 posities in verticale positie.

Extra handig

Extra handig is dat de connector plug zodanig ontworpen is, dat de contacten gemakkelijk in de behuizing geplaatst kunnen worden en de vierkante contacten zorgen voor extra sterkte, zodat ze niet verbogen kunnen worden of kunnen breken tijdens het plaatsen in de behuizing of gedurende de levensduur in de praktijk.

Doordat de behuizing de contacten gedeeltelijk laat zien, is er tevens een visuele controle op de juiste plaatsing en locking van de contacten, zodat de elektrische verbinding eveneens jaren lang gegarandeerd wordt.

 

Key features

  • 2 tot 20 contacten in de meeste uitvoeringen
  • Pitch 0,8 mm
  • Stroomsterkte tot 2,5 Ampère
  • Spanning tot 100 V ( AC/ DC)
  • Tot 20 mating cycles
  • Bedrading van 28 tot 32 AWG

 

Toepassing:

De DF52 serie kan in diverse elektronica toepassingen gebruikt worden, waarbij mechanische belasting belangrijk is. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan digitale camera’s, LCD displays, video recorders, autonavigatie, set top boxes, toegangscontrole, meetapparatuur en andere draagbare apparatuur.

Wilt u meer informatie over onze elektronica connectoren of assemblies? Neemt u dan hier contact op of vraag een offerte voor maatwerk aan.

 

Over Hirose

Hirose Electric Co. Ltd. is een wereldspeler in connectortechniek uit Japan. De omzet van Hirose ruim 1 miljard Euro. Hirose is in 1937 opgericht en beursgenoteerd. Hirose staat bekend om haar hoge klant en maatwerkgerichtheid en de continuïteit in leveringen, zodat de producten lang geholpen kunnen worden. Klanten bevinden zich in de telecom, automatisering, machinebouw, automobiel, consumenten, industriële medische en elektronica industrie.

 

Nieuwe draad naar PCB connectoren