Webshops voor zakelijke klanten:

Raritan PDU’s: een krachtige combinatie met locking cords

03-16-2017 - Nieuws

Raritan PDU’s: een krachtige combinatie met locking cords van E&T. E&T is namelijk al enige jaren Platinum Partner van Raritan, onderdeel uit van de wereldwijd opererende Legrand Group. Raritan heeft een breed PDU (Power Distribution Unit) en KVM portfolio met ingebouwde slimme eigenschappen. U kunt bijvoorbeeld onnodig energiegebruik, onbalans in fasebelasting, mogelijke overbelasting en capaciteitsplanning  monitoren.  U bent zo continu op de hoogte van de stand van zaken in uw racks. Daarnaast bieden de Raritan PDU’s een uniform software platform. Zo kunt u omgevingsvariabelen zoals temperatuur, Relatieve Luchtvochtigheid (RH), luchtdruk en luchtstromingen 24 uur per dag meten en registreren. Maak snel een afspraak of lees verder.

Zo kunt u met Raritan PDU’s de volgende zaken regelen:

Outlet metering:

Outlet metering is een techniek om per outlet de hoeveelheden stroom, afgenomen vermogen, blindstroom en andere variabelen te monitoren. U kunt dan eenvoudig en overzichtelijk zien of een apparaat dus meer of minder stroom verbruikt dan beoogd was. Verder zijn er mogelijkheden om onder ander lekstroom in kaart te brengen. Een belangrijke variabele ter voorkoming van ernstige ongelukken.

Outlet metering helpt ook bij de powerplanning op de PDU. U krijgt zo namelijk inzicht in het verbruik per outlet en kan hierop uw powerplanning aanpassen. Wellicht moeten er bepaalde apparaten naar andere outlets overgezet worden, om zo de verdeling per fase optimaal te houden en ervoor te zorgen dat er geen overbelasting op een bepaalde fase plaatsvindt. Iets wat je niet ziet als er op een PDU nog vrije outlets zijn. Het inpluggen door middel van outlet metering van nieuwe apparaten wordt zo gecontroleerd uitgevoerd en dit verbetert de betrouwbaarheid van de voeding op alle apparatuur. Wel zo makkelijk, maar nog belangrijker, het beperkt ongeplande downtime van servers.

Outlet switching

Met outlet switching kan elke outlet op de PDU in- of uitgeschakeld worden. U vraagt zich mogelijk af waar dat dan voor nodig is?

 1. Door oulet switching kunt bepaalde outlets uit te zetten, kunt u ervoor zorgen dat één of meerdere apparaten, zoals servers, die aangesloten worden op de PDU geen spanning meer krijgen of tijdelijk gereset worden. Verder kunt u bij mogelijk te zware belasting van een fase van een PDU voorkomen dat er ongeplande outlets bijgeschakeld gaan worden, waardoor de draaiende servers ook uitschakelen bij een eventuele overbelasting van een PDU of een fase.
 2. Met outlet switching voorkomt u dat er per ongeluk een verkeerd apparaat op de PDU spanning krijgt met een storing op andere servers tot gevolg. Daarnaast kunt servers op afstand hard resetten. U kunt duidelijk op de PDU zelf en in de DCIM software zien of een outlet aangeschakeld is. Is de LED naast de outlet groen, dan is er geen spanning, is hij rood dan is er wel spanning.
 3. Het komt wel eens voor dat een server, switch of storage server vastloopt ofwel ‘bevriest’. Door in dit geval de outlet even uit te zetten en spanningsloos te maken, reset het bewuste apparaat zichzelf en zal deze resetten. In de meeste gevallen komt het apparaat dan vanzelf weer online en kan er op afstand een analyse van de problemen plaatsvinden. Handig want er hoeft dan niemand fysiek naar de apparatuur toe, wat de uptime bevorderd en weer arbeid en geld scheelt.

  Access en environment

  Access en enviroment management wordt steeds belangrijker. Omdat er in diverse data centers en co-locaties vaker sprake is van meerdere gebruikers, wordt het steeds belangrijker om de toegang zowel fysiek als qua software te scheiden. Raritan PDU’s bieden hier diverse extra opties voor. Zo kan er bijvoorbeeld separaat toegangsrechten gegeven worden aan de facilitair beheerders als aan de IT manager of geautoriseerde IT medewerker. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om met webcams en elektronica op afstand kasten gecontroleerd te openen of te sluiten. En… met de diverse enviromental mogelijkheden die Raritan biedt met haar PDU’s en andere accessoires, kunt u nu de hele omgeving in het datacenter tot in iedere corridor, kast of zelfs delen van kasten meten en bewaken. Dit laatste wordt steeds belangrijker, nu de temperaturen in de data centers steeds hoger worden, maar ook risico’s m.b.t. een eventuele te hoge relatieve luchtvochtigheid en mogelijke corrosie problemen van servers.

 

Hot swappable controller en uw apparatuur behoudt daarbij de spanning!

Met een hot swappable controller kunt u, bij een defect aan de controller, de controller verwisselen zonder dat de spanning op de PDU onderbroken wordt. Al uw ingeschakelde apparaten blijven gewoon stroom krijgen en een monteur of systeembeheerder kan vervolgens de controller live wisselen. Uniek bij Raritan is dat de outlets op de PDU in hun huidige stand blijven staan. Dus als een oulet spanning had, dan blijft deze spanning ook tijdens het wisselen van de controller behouden! Bij concurrenten gaan bij een hot swap van de controller de outlets vaak naar de standaard uitpositie en vervalt de stroomaanvoer naar uw apparaten. Ook hier geldt maximale zekerheid bij Raritan.

 

USB aansluiting op de PDU:

Met de USB aansluiting op de PDU kunt u een aantal dingen doen:

 1. Het aansluiten van sensoren en randapparaten. U kunt temperatuur of luchtvochtigheidssensoren via de USB aansluiting op de PDU regelen en zelfs randapparatuur zoals bijvoorbeeld een webcamera via de USB poort op de PDU aansluiten. Hierdoor krijgt u toegang tot racks via de secured USB aansluiting.
 2. De USB aansluiting op de PDU zorgt ervoor dat u via een preloaded USB stick een firmware setup en update uit kunt voeren op de PDU. Even alle PDU’s langslopen met een USB stick met de nieuwste firmware, inprikken en de PDU doet de rest. We handig want in een mum van tijd wordt er uniform een nieuwe functionaliteit toegevoegd en het gemak bespaart u bovenal veel tijd.
 3. Gegevens via Wifi uitlezen via een device. Door verbinding te maken via de USB aansluiting op de PDU krijgt u nu zonder uitgifte van IP adressen toegang op een smartphone of tablet. U kunt zo vanaf uw iPhone of Android de PDU informatie uitlezen over stroomverbruik en andere variabelen. Zo kan er bij de bron gekeken worden of alles wel goed gaat.
 4. Meerdere PDU’s cascaderen. U kunt nu via de USB poort meerdere PDU’s koppelen, zodat u ze kunt adressen, beheren, uitlezen en upgraden via de USB poort. U bespaart hiermee weer op hardware en IP adressen. Dus meer winst en gemak voor u.

 

Wenst u meer informatie over de Raritan PDU’s?

Hiernaast hebben de meeste Raritan PDU’s nog veel meer mooie en nuttige gebruikers en management features, waar we u graag alles over vertellen. Hebt u een vraagstuk of bent u er, net zoals ons, van overtuigd dat bovenstaande innovaties uw IT nog slimmer maken dan komen we hier graag een keer met u over praten. Klik hier voor een afspraak met een van onze specialisten.

 

Gekleurde en dual lockable powercords

Maar er is nog meer. E&T levert, naast 2.000 standaard powercords en poweradaptors, al bijna twee jaar gekleurde en dual lockable powercords van Stayonline. (www.powercord.nl) E&T levert deze overigens voor vrijwel alle PDU leveranciers. Hiermee zorgt u ervoor dat de apparaten die op de PDU aangesloten zijn niet per ongeluk afgesloten worden, doordat er een stroomsnoer uit de outlet schiet. Dit kan bijvoorbeeld onverhoopt gebeuren tijdens storingen of vervangings- en/of uitbreidingswerkzaamheden aan en met de betreffende of andere servers.

Met het unieke en gepatenteerde P-lock systeem, waar elke PDU van Raritan mee overweg kan, lockt u het stroomsnoer op de PDU waardoor deze goed vastzit. Vaak zien wij dat wanneer er een apparaat bijgeplaatst of verwijderd wordt, er per ongeluk ook een ander stroomsnoer ook uit de outlet schiet. Dit komt doordat sommige connectoren glad zijn of een te grote of kleine afmeting hebben. Erg vervelend. Sterker nog, niet meer acceptabel als er een PDU afgesloten moet worden en er ineens een andere server of storage server offline gaat. Dit zijn vaak dure storingen. Wij komen het gemak van de Stayonline powercords graag demonstreren.

Maak vandaag nog u IT omgeving slimmer en betrouwbaarder qua energievoorziener met de oplossingen van E&T. Klik hier en wij nodigen u uit voor een vrijblijvend gesprek of demonstratie.

 

Raritan PDU’s: een krachtige combinatie met locking cords