Webshops voor zakelijke klanten:

www.powercord.nl is de site voor de beste netsnoeren!

06-27-2017 - Nieuws

www.powercord.nl is de site voor de beste netsnoeren en is een extra site van E&T naast www.etconnect.com Doel van deze site is om u snel en eenvoudig de juiste power cords en netsnoeren te kunnen laten selecteren.

 

Het belang van goede power cords voor uw server-, IT en Data Center ruimte

Het belang van goede power cords voor uw server- IT en Data Center ruimte is veelzijdig. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de voeding in server-, IT en Data Center ruimte wordt steeds belangrijker. Toch wordt het sluipende probleem nog vaak ontkend. Daardoor wordt er pas na een groot incident gehandeld. Onlangs konden vluchten van Britisch Airways ruim een halve dag niet uitgevoerd worden. Dit kwam door een onbekende stroomstoring in een van hun Data Centers.

Daarnaast vragen de moderne servers steeds meer energie en is de juiste aderdikte en kwaliteit van de netsnoeren en / of voedingskabels essentieel. Hiermee voorkomt u overbelasting en dus ook brandgevaar in uw IT ruimte of Data Center.

 

LS0H

In lijn met diverse andere bekabeling ziet E&T de vraag naar LS0H kabels in het algemeen en specifiek ook naar LS0H power oftewel netsnoeren toenemen. E&T kan naast de standaard PVC kabels ook powercords in LS0H uitvoering leveren. Brandveiligheid, minder giftige rookgasontwikkeling en minder snelle uitbreiding van brandhaarden zijn grote voordelen van Frame Retardant en Low Smoke Zero Halogen kabels, de zogenaamde FR-LS0H kabels.

 

Lockable power cords

Lockable power cords nodig? Ja zeker! Naast de juiste kwaliteit qua uitvoering is het nog belangrijk om na te denken over het al dan niet borgen van de verbinding tussen de voeding en de apparatuur, zoals servers en computers.

E&T biedt de mogelijkheid om aan beide kanten, dus zowel aan de Power Distribution Unit (PDU) of spanningsslofzijde als aan de server zijde een lockingmechanisme aan te bieden. Niets is zo risicovol als het verbreken van de voeding! Want zeker bij enkelvoudig gevoede apparatuur heeft dit direct gevolgen voor het stilvallen van soms essentiële applicaties. Dit betekent dan weer het opnieuw opstarten van servers, die zo blijkt uit de praktijk, lang niet altijd precies zo opstarten als men bedacht had. Daarnaast is het niet de eerste keer dat de onderbreking van de voeding het laatste zetje geeft aan de End of Life van een apparaat. Kortom, voorkomen is beter dan genezen.

 

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over de voedingskabels van E&T? Neemt u dan direct contact op met ons en bel +31(0)70 4141650 of klik hier.

 

 

 

 

 

www.powercord.nl is de site voor de beste netsnoeren!