Webshops voor zakelijke klanten:

15 Ampère high current, draad naar PCB connector

11-12-2016 - Nieuws

DF63 series, 3.96 mm pitch, 15 Ampère high current, draad naar PCB connector

E&T introduceert de DF63 connectorserie. Een serie kleine high power PCB connectoren, van zeer hoge betrouwbaarheid speciaal bedoeld voor industriële toepassingen.

In hoofdzaak bestaat deze serie uit female crimp sockets t.b.v. PCB montage en verticale en haakse male headers die stroomsterktes tot 15 Ampère aan kunnen. De serie is zowel in een waterproof (DF63W) en non-waterproof-versie beschikbaar.

Bij het ontwerp van deze serie is minimale oppervlakte beslag op de PCB een belangrijk uitgangspunt geweest. Een header met 3 posities neemt slechts 88 mm2 board oppervlakte in doordat er met een kleine pitch gewerkt wordt.

Betrouwbaar en bewezen

Een betrouwbaar en bewezen locking mechanisme geeft d.m.v. een duidelijk hoorbare klik, dat de connectorverbinding goed vergrendeld is. Ideaal dus voor industriële toepassingen. Het locking mechanisme is centraal in de connector geplaatst, zodat ongelijkmatige locking voorkomen wordt, wat normaliter met locking mechanismen aan de zijkant wel het geval is. Een extra zekerheid dus voor uw applicatie!

De header heeft vierkante male contacten met een groot geleidend oppervlak van 1,14 mm2 aan iedere zijde, zodat er grote stroomsterktes toegepast kunnen worden. Ieder contact is overigens door het connectorhuis met extra hoge scheidingswanden beschermt tegen direct menselijk contact, kortsluiting en overslag. De krimpcontacten hebben daarnaast ook nog eens een Multi point contact structuur om maximaal contactoppervlak en contactdruk betrouwbaarheid te garanderen. De behuizing biedt daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om op diverse manieren voor “kering” om de contacten met materialen te sealen.

De DF63 maakt onderdeel uit van de Enerbee product familie. Deze familie staat voor diverse series van connectoren voor wire- to-board, wire-to-wire power connectors voor industriële toepassingen.

Key Features

  • 1-6 contacten voor de meeste connectoren uit deze serie
  • 3,96 mm pitch
  • Stroomsterkte tot 15 Ampère
  • Voltage tot 630 V ( AC/DC)
  • 30 mating cycles
  • Toepasbaar voor draden van 16 tot 18 AWG
  • Uitvoeringen: recht, haaks, inline, waterproof

Toepassingsgebied:

 De DF63 serie is ideaal toepasbaar in bijvoorbeeld robotica, medische apparatuur, industriële machines, slimme meters, speelcomputers en huishoudelijke apparatuur.

Wilt u meer weten over de professionele elektronica connectoren of maatwerkkabel assemblies van E&T? Neemt u dan hier contact met ons op of vraag een offerte aan.

Over Hirose

Hirose Electric Co. Ltd. is een wereldspeler in connectortechniek uit Japan. De omzet van Hirose ruim 1 miljard Euro. Hirose is in 1937 opgericht en beursgenoteerd. Hirose staat bekend om haar hoge klant en maatwerkgerichtheid en de continuïteit in leveringen, zodat de klanten lang geholpen kunnen worden. Klanten bevinden zich in de telecom, automatisering, machinebouw, automobiel, consumenten, industriële medische en elektronica industrie.

 

15 Ampère high current, draad naar PCB connector