Webshops voor zakelijke klanten:

De Nederlandse stroominfrastructuur staat zwaar onder druk

06-02-2018 - Nieuws

De Nederlandse stroominfrastructuur staat zwaar onder druk volgens de Nederlandse Data Centers. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe Data Centers bijgekomen. Daardoor kan de stroominfrastructuur in Nederland de groei van Data Centers amper aan. Uitbreiden van het elektrische energienetwerk kan zo wel 5 tot 10 jaar duren. Deze uitbreiding van het elektriciteitnetwerk kan helaas de digitale ontwikkelingen niet bijhouden. Hierdoor wordt en de groei van deze markt bedreigt. Daarnaast komt de stabiliteit van de toegeleverde elektriciteit in het geding.

Optimale inrichting cruciaal en regulering noodzakelijk

Om deze reden is binnen uw Data Center optimale inrichting cruciaal en regulering noodzakelijk. Het stroomverbruik moet goed tot in detail in kaart gebracht worden. Daarom is het dan wel zo handig, dat er a la minuut inzicht in het verbruik per PDU en /of server is. Zo kunt u, met een zorgvuldige geïmplementeerde infrastructuur, precies zien waar capaciteit misbruikt wordt en waar nog vrije capaciteit per PDU of cabinet is. Hierdoor kunt u preventief escalaties of ongeplande stroom uitval voorkomen. Zo voert u extra preventief beleid om op kritische applicaties extra voorzorgsmaatregelen te treffen met de aanschaf van slimme PDU’s. Hiermee kunt u op outlet niveau switchen en meten. Verder zorgt u daarnaast voor optimaal stroomverbruik in uw Data Center. Verder voorkomt u ook nog eens overmatig stroomverbruik.

DCIM monitoring

Eén van de oplossingen die E&T hanteert met betrekking tot Power Distribution Units (PDU’s) is het adviseren en leveren van power bars en PDU’s die werken met DCIM monitoring software. Facility Managers en Data Center Managers kunnen hierdoor aan de hand van deze software het energiegebruik van hun infrastructuur gemakkelijk monitoren.

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie?  Weet u niet zeker of uw Data Center al een optimale infrastructuur heeft? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.  Of doe eerst zelf snel de powercheck met onze checklist en klik hier of neem direct contact op met E&T onder nummer +31(0)70 4141650.

De Nederlandse stroominfrastructuur staat zwaar onder druk