Webshops voor zakelijke klanten:

Energieverbruik analyse en energiemonitoring

E&T is oprecht geïnteresseerd om uw energieverbruik te helpen verlagen. Zo kunnen wij door middel van onze speciale tools om energieverbruik te analyseren en te monitoren uw energieverbruik  op een effectieve manier voor u in kaart brengen. Dit kan als momentopname of op een structurele manier.

Energiemonitoring

Energie besparen en het verminderen van de CO2 footprint is steeds vaker een management c.q. directie thema. De ISO50001 is een norm die dit in de praktijk brengt. E&T biedt deskundigheid en systemen om uw elektriciteit, gas licht en water en desgewenst afvalstromen in kaart brengen. Zo kunnen wij met onze energiemonitoring systemen dit op één of meerdere locaties voor u in kaart brengen en houden. Soms zijn bepaalde apparaten of installaties, zoals pompen, liften of airco’s grote verborgen energieverbruikers. U ziet dan 24 uur per dag tot op de minuut, indien gewenst, niet alleen uw verbruik, maar ook de kwaliteit van de aangeleverde kwaliteit of de door u veroorzaakte vervuiling van blindvermogen, worden haarfijn door de systemen geregistreerd en in kaart gebracht.

Uitgebreide analyse

Regelmatig blijkt de energietoevoer niet meer zo goed als vroeger. Mede door overbelasting en meer en meer invloeden van wind en zonnepaneel parken, vermindert de algemene betrouwbaarheid van ons Nederlandse energienet.  Daarnaast zijn er ook vaak achter de elektriciteitsmeter in een kantoor of een fabriek ook diverse niet direct zichtbare problemen. Dit kan mogelijke overbelasting van een of meerdere fasen zijn of onbalans in belasting, te zware pieken. Daarnaast kan door het soort belasting er soms ook een grote hoeveelheid blindvermogen geconsumeerd worden. Dit kan voor u en voor het energietoeleveringsbedrijf ongewenste overbelasting van het netwerk kunnen opleveren.

Duidelijke rapportage

Omdat de systemen ook systematisch duidelijke en diverse soorten rapportage bieden, is een dergelijk E&T power management systeem een ideaal tool om uw energie te monitoren en hier beleidsmatig doelstellingen aan te koppelen. Hierdoor kunt u uw bedrijf de energiekosten verder in te perken of anders te gaan gebruiken.

Energieopslag en peak shaving

Indien er grote pieken en dalen in verbruik zijn, dan zijn er wellicht kansen op d.m.v. energieopslag flinke winsten te behalen en eventuele pieken door middel van peak shaving te verminderen.

Wenst u meer informatie over energieanalyse of energiemonitoring?

Indien u meer informatie over energie analyse of energiemonitoring wenst, klik dan hier.

 

 

Energieverbruik analyse en energiemonitoring