Webshops voor zakelijke klanten:

Het nut van glasvezel connectoren schoonmaken

08-25-2017 - Nieuws

Het nut van glasvezel connectoren schoonmaken

Vanuit ons vak hebben wij veel te maken met engineers die zich bezig houden met glasvezelpatches.

Met enige regelmaat zien wij helaas nog steeds dat het schoonmaken van glasvezel connectoren erg onderschat wordt. De algemene beleving is dat een connector die uit de verpakking komt toch gewoon schoon is.

Helaas dit is niet altijd het geval. De connectoren worden inderdaad in een schone omgeving aan de kabels gezet en gemeten, maar toch kan er tijdens het verpakken en transport vuil in komen. Het kan ook zo zijn dat het tegendeel waar de connector mee gemate wordt vies is.

Vieze connectoren en adaptors kunnen veel demping veroorzaken

Vieze connectoren en adaptors kunnen veel demping veroorzaken en hierdoor storingen veroorzaken. Het is dus erg verstandig om ALTIJD schoon te maken. Zowel de ‘nieuwe’ connector als de connector of koppelbus van een patchpaneel of van de apparatuur die reeds geïnstalleerd zijn. Dit kan vrij eenvoudig met een simpele glasvezelcleaner. Dit moet wel grondig gebeuren, want ook al is de kern schoon, als de omliggende randen ook vervuiling bevatten, dan kunnen die na verloop van tijd naar de kern verschuiven, met als gevolg minder goed werkende of slechts uitvallende verbindingen. Omdat glasvezelverbindingen steeds kritischer worden geengineerd op capaciteit en dempingsdebiet, wordt goede cleaning met professionele cleaners steeds belangrijker. E&T heeft hier passende tools en gereedschapsets voor, zodat u als technicus of manager van een technische afdeling met de juiste gereedschappen op pad gaat.

Ook is het aan te raden om een glasvezelmicroscoop mee te nemen. Het kan namelijk zo zijn dat de end-face van de connector beschadigd is waardoor er demping optreedt, dan helpt schoonmaken ook niet meer.

Wij adviseren onze klanten regelmatig over dit onderwerp en wij stellen voor hen complete glasvezel schoonmaak en inspectie sets samen.

Wenst u meer informatie?

Benieuwd naar hoe wij dat als bedrijf doen? Neem gerust contact op en bel ons op +31(0)70 – 4141650 of klik hier voor meer informatie.

 

Het nut van glasvezel connectoren schoonmaken