Webshops voor zakelijke klanten:

Industriële infrarood verwarming

Juist nu de dagen korter en kouder worden, kijken bedrijven vaker naar de mogelijkheden van industriële infrarood verwarming. E&T helpt bedrijven om de CO2 reductie eisen te realiseren en uw energiekosten te verlagen.

Waarom zou u nog zo veel betalen voor verwarming als het sneller en goedkoper kan?

Regelmatig bellen of mailen klanten naar E&T met de vraag of wij eens mee kunnen denken om de energiekosten te verlagen of het comfort op bepaalde werkplekken of in werkplaatsen te verhogen. En waarom zou u nog zo veel betalen voor verwarming als het sneller en goedkoper kan? Zou het niet slimmer zijn om een alleen dat deel van een fabriekshal of werkplaats te verwarmen waar echt gewerkt wordt, i.p.v. de hele hal? Of zou het niet handiger zijn om alleen de te bewerken materialen en directe werkomgeving snel en efficiënt te verwarmen?

Snel en efficiënt verwarmen

Met elektrische infrarood verwarming kunt u snel en efficiënt verwarmen, doordat u i.p.v. de hele ruimte nu plaats- en tijdgericht kunt verwarmen. Uw fabriekshal op temperatuur houden is een kostbare en vaak onnodige zaak. Vaak zien de adviseurs van E&T nog grote heaters en ventilatoren in fabrieksruimten aan het plafond hangen om de ruimte te conditioneren. Dat kost veel tijd en geld, terwijl er lang niet altijd mensen in de hele fabriek werken. Met de infraroodverwarming van E&T kunt u dus veel doelgerichter verwarmen. Dit bespaart veel energie en verhoogt werkcomfort of versnelt het productieproces. Denkt u maar eens aan metaalbewerking of het spuiten en stralen van staal. Maar er zijn legio andere toepassingen voor hele of delen van fabrieken.

E&T heeft vele honderden soorten en maten infrarood oplossingen

E&T heeft vele honderden soorten en maten infrarood oplossingen. Van kleine kantoortoepassingen zoals onder de bureaus te plaatsen infraroodverwarmers van slechts 100 Watt i.p.v. de bekende elektrische kacheltjes van 1.500 tot 2.500 Watt, tot integrale in systeemplafond in te hangen verwarming. E&T heeft zeer veel keus. Of denkt u bijvoorbeeld eens aan infrarood verwarming met een artistieke bedrukking als wanddecoratie in kantoren of woonhuizen. Voor de industriële situaties gelden hele andere eisen qua omgevingsfactoren en benodigd vermogen. Denkt u maar eens aan ruimtes waar explosiegevaar kan voorkomen, maar toch verwarmd moet worden.

Industriële processen komen met en zonder ATEX eisen voor

Industriële processen komen met en zonder ATEX eisen voor. E&T bespreekt samen met u de huidige situatie en de toekomstige wensen en doelstellingen. Vaak komen wij ter plekke om te zien hoe de situatie in werkelijkheid is. Als trusted partner zoeken wij voor u die oplossing die het beste bij uw wensen en budget past. Indien er ruimten of processen zijn waar ATEX eisen zijn, dan zorgen we voor gecertificeerde ATEX infrarood verwarmingsoplossingen.

Wenst u meer informatie hoe u uw productieprocessen economischer kunt verwarmen?

Indien u meer informatie wenst over onze verwarmingsoplossingen of u heeft al direct een concrete situatie waar E&T met u kan meedenken, dan kunt u ons bereiken op +31(0)704141650 of hier klikken.