Webshops voor zakelijke klanten:

Nieuwe industriële infrarood heaters met een ATEX certificaat

09-04-2017 - Nieuws

Voor u hebben wij nieuwe industriële infrarood heaters met een ATEX certificaat in ons assortiment opgenomen.

 

ATEX 114 en 153

 

ATEX productrichtlijn 2014/34.EU (ook bekend als ‘ATEX 114’) beschrijft voorschriften voor apparaten (elektrisch en niet-elektrisch) en beveiligingssystemen op plaatsen (“zones”) waar stof- of gasexplosiegevaar kan optreden. Deze richtlijn is in Nederland opgenomen in het Warenwetbesluit Explosieveilig materieel en beschrijft de algemene veiligheidsdoelen. Specifieke eisen zijn opgenomen in Europese en internationale normen (o.a. EN-IEC 60079).

De ATEX bedrijfsrichtlijn 1999/92/EG (ook bekend als ‘ATEX 153’) beschrijft voor werkgevers de minimum veiligheidseisen om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren voor werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen. In België is deze richtlijn geïmplementeerd met een KB van 26 maart 2003, betreffende het welzijn van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen. Voor Nederland zijn deze richtlijnen opgenomen in de Arbowet- en regelgeving.

Explosiegevaarlijk gebied dient voor werknemers duidelijk herkenbaar te zijn door  een waarschuwingsdriehoek welke in zwart de tekst “EX” op een gele achtergrond bevat.

ATEX (Atmospheres Explosives) is van toepassing in die omgevingen waar de kans op explosie van brandstoffen, damp-, nevel, gas- en stofmengsels een verhoogd risico opleveren voor mens, dier en materieel. Deze kans is aanwezig indien er aan de volgende drie voorwaarden is voldaan:

  • de aanwezigheid van een brandstof of gas- en of explosief (brand)stofmengsel
  • er is zuurstof aanwezig
  • een ontstekingsbron die de ontbranding kan veroorzaken.

Om de kans op explosie te voorkomen of te minimaliseren, is het belangrijk dat we een van de drie voorwaarden minimaliseren of weghalen en nauwkeurig volgens bepaalde werkinstructies op die locaties werken. (ATEX 153)

In de praktijk zijn de zuurstof en de brandstof in industriële productieprocessen of de betreffende werkomgeving het minst gemakkelijk weg te nemen.

 

ATEX heaters

Industriële gebouwen blijken regelmatig niet gebouwd te zijn om hun energiezuinigheid. Ze zijn namelijk meer vanuit hun primaire nut ontworpen en gebouwd. Het maken en produceren van machines, werkstukken en andere producten stond boven het bouwen van energiezuinige gebouwen. Vaak worden daarom nog steeds grote hallen en werkplaatsen constant en in zijn geheel verwarmd. Maar het gaat eigenlijk slechts om het deel waar mensen op dat moment werken of het conditioneren van de te bewerken materialen. Onze ATEX gecertificeerde industriële heaters kunnen wij dus ook in de explosiegevaarlijke omgevingen gebruiken. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op de verwarmingskosten. Daarnaast kunnen productie processen zoals spuiten en drogen van goederen aanzienlijk versneld worden.

 

Ook andere infrarood verwarmingsoplossingen

Naast de industriële infrarood heaters met ATEX certificaat, heeft E&T ook infrarood oplossingen voor bijvoorbeeld utiliteit, woningbouw, zorg en horeca. E&T levert ze ook met een moderne artistieke print of een persoonlijke foto voor op kantoor of in huis.  Bel ons op +31 (0)70 141650 voor persoonlijk advies en onze productspecificaties.

 

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie over onze industriële infrarood heaters met ATEX certificaat of onze andere infrarood en energiebesparende oplossingen? Neemt u dan hier contact met ons op of bel +31(0)70 414165

Nieuwe industriële infrarood heaters met een ATEX certificaat