Webshops voor zakelijke klanten:

Stormvaste zonnepaneelverbindingen met Aerocompact

02-10-2020 - Nieuws

De eerste storm van 2020, Ciara, heeft in het Nederland weer flink huisgehouden. Ciara teisterde voornamelijk de kuststreek van Engeland en Nederland en de kuststreek kreeg het zwaar te verduren. Ook daken met zonnepanelen kregen het zwaar te verduren.

Het belang van goede sterkte en ballasteringsberekeningen

Juist in deze stormachtige dagen, blijkt het belang van goede sterkte en ballasteringsberekeningen te meer. Voornamelijk de sterke ruk- en valwinden zorgen voor een flinke dynamische belasting op de zonnepanelen en hun onderconstructies. De wind kan zowel direct als indirect schade aan de installaties aanrichten. Na verloop van tijd kunnen panelen lostrillen of kunnen te licht geballasteerde onderconstructie gaan verschuiven of zelfs van daken waaien. In dat laatste geval kunnen dan natuurlijke ernstige ongelukken gebeuren door rondvliegende panelen en constructie onderdelen.

Daarnaast kan een slechte onderconstructie er voor zorgen dat panelen door trillingen en buigingen mechanisch overbelast worden, waardoor en micro cracks in de panelen ontstaan.

Verzekeraars worden terughoudender met toelating en uitkering

Zoals te verwachten, zijn verzekeraars allergisch voor de te grote risico’s. Zo zullen zij bij een paar grote calamiteiten hun acceptatievoorwaarden aanscherpen of zaken gaan uitsluiten. We zien deze trend al ontstaan bij het afsluiten van verzekeringen tegen brand en brandgevolgschade. Het zal een kwestie van tijd zijn, dat dit een algemene trend wordt.

Extra zekerheden met Aerocompact

Aerocompact, een van origine Oostenrijkse firma maakt top kwaliteit onderconstructie materiaal voor platte en schuine daken. Zowel voor de zakelijke als de privé klanten, is er een uitgebreid assortiment aan onderconstructie materiaal. Dit kan zowel voor dak als grond opstelling. Ook zijn de materialen van Aerocompact zowel voor zuid als ook oost-west opstellingen verkrijgbaar.

Naast de goede en degelijke producten, die uitgebreid getest zijn in het zware Oostenrijkse bergklimaat, biedt Aerocompact samen met E&T ook engineering services aan. Hierdoor bent u verzekerd van een degelijk en goed doorgerekende dakbelasting en sterkteberekening, zodat de ballastering berekend wordt als maatwerk voor uw situatie. Want u kunt zich voorstellen dat een dak- en de omgevingscondities per locatie kunnen verschillen. Zo is een plat dak op 30 tot 40 meter hoog een geheel andere situatie dan een schuin dak op 6 meter hoogte. Ook de ligging in windgebied 1, 2 of 3 maakt een aanzienlijk verschil qua wind en risico’s.

 

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie en wilt u meer weten wat Electronics & Telematics voor u met zonnepanelen kan betekenen? Neemt u dan direct met ons contact op en bel +31(0)70 4141650 of klik hier.

 

 

 

 

 

 

Stormvaste zonnepaneelverbindingen met Aerocompact